Kırmızı Alarm: Bagle wormunun dalgaları

Bagle.BC wormu yüksek oranla propagandasına devam ederken, tüm dünyada gittikçe daha çok etkiye sahip oluyor.Ortaya çıktıktan sadece birkaç saat sonra, şimdiden online virus tarayıcı Panda ActiveScan tarafından en çok taranılan top ten virus listesinin yarısını ele geçirdi.

Kırmızı Alarm: Bagle wormunun dalgaları

Sadece Panda Software tarafından Kırmızı Virüs Alarmı ile duyurulan worma karşı tüm kullanıcılar bilgisayarlarını korumak için önlem alabilirler.Aynı şekilde firmlalar da çok fazla e-mail geldiği için iletişimleri yavaşladığından risk altındalar.

Bu worma ek olarak Panda Laboratuvarları yeni varyantlar Bagle BD ve BE yi de tespit etti. TruPrevent teknolojisini kullanan Panda Software müşterileri Bagle.BC de olduğu gibi engelleyeci koruma sayesinde wormlar bloklandığında güvendeydiler.TruPrevent teknolojileri hakkında daha fazla bilgi için http://www.pandasoftware.com/truprevent).

Panda Software ayrıca bu wormları tespit edip, kurtulmanız için ücretsiz PQRemove aracını sunuyor.Bu aracı şu adresten indirebilirsiniz http://www.pandasoftware.com/download/utilities/

Tespit edilen yeni varyantlar Bagle.BC gibi e-mail,networklar ve KaZaA GİBİ P2P uygulamaları yoluyla yayılıyor, ancak etkilemek için bilgisayarlar üstünde kaç tane dosya oluşuracakları konusunda aralarında farklar var.

Panda Software kullanıcıları antivirus ürünleriyle beraber TruPrevent Teknolojilerini kurmak için update girişi yapabilir ve bu wormlar veya diğer tehditlerle savaşmak için engelleyici bir katman oluşturabilirler, diğer güvenlik çözümlerini kullanan kullanıcılar ise antivirüs ürünleriyle uyumlu Panda TruPrevent Personal veya Panda TruPrevent Corporate ek koruma ürünlerini yükleyerek engelleyici korumaya sahip olabilirler.Daha yeni virus üstünde çalışılırken, uyumlu update güncel virüs programına dahil edilir ve virüsten etkilenme riski düşürülür.

Bir çok kullanıcıya yardımcı olmak ve olası virus tehlikelerine karşı Panda Software, http://www.pandasoftware.com.tr adresinde ücretsiz Panda ActiveScan hizmetini sunuyor.

Okuyucu Yorumları