Kısayolları kullanın, masaüstünüz nefes alsın

Windows ile çalışırken daha hızlı olmak elinizde... İşte sizi hızlandıracak 3 pratik yol...

Windows'da hızlanın...

Sık kullandığınız programların kısayollarını masaüstünde tutmak, uygulamalara hızlı ulaşmayı sağlasa da, masaüstünü kısa sürede görünmez hale getirebileceği için pek pratik bir yöntem değil. En azından masaüstünde kalabalığı azaltmak ve sadece çok işe yarar kısayolları masaüstünüze taşımak için başvurabileceğiniz pek çok alternatif çözüm olsa da, bunlar arasında 3 tanesi oldukça pratik ve kuulanışlı. İşte, Windows ile çalışırken sizi bir hayli hozlandıracak en pratik ipuçları...

Handy Shortcuts kullanın
Şu adresten indirebileceğiniz ücretsiz Handy Shortcuts uygulaması ulaşmakta zorlandığınız işlemlerin kısayollarını masaüstünüze tanışmak konusunda yardımcı olabilir. Kurulum gerektirmeyen program Windows 7 ve Vista uyumlu.

Kısayollara hükmetmenin 2 basit yolu...

Kısayollara hükmetmenin 2 basit yolu...
Masaüstündeki kısayollara hızlıca ulaşmak için en pratik yöntemlerden biri de Windows 7'deki Aero Peek

Kısayolları araç çubuğuna ve hızlı başlat menüsüne ekleyerek, hem masaüstünüzü doldurmamış olursunuz, hem de ihtiyacınız olan tüm program ve işlemlere hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Masaüstündeki kısayollara hızlı erişim
Masaüstünüzde tutmayı tercih ettiğiniz kısayollara hızlı bir şekilde erişmek istediğinizde iki seçeneğiniz var. Ya Windows + D tuşlarına basarak tüm pencereleri küçültürsünüz, ya da Windows 7'nin Aero Peek özelliğini kullanırsınız. Aero Peek'i kullanmak için imleci ekranın sağ alt köşesine götürmeniz yeterli.

Okuyucu Yorumları