Kişisel asistan için nihai çözüm geliyor

Google'ın yakın gelecek planları arasında hem çok farklı bir arama motoru var; hem de...

Google'da dev değişim!

Google'ın mühendislik departmanı yönetmeni Scott Huffman'ın bir konferans sırasında yaptığı açıklamalar, Google'ın yakın gelecekteki planları hakkında ipuçları verdi.

Scott Huffman, arama motorunun artık kullanıcının aradığı kelmelerle bağlantılı linkleri sıralamanın ötesinde, kullanıcının ilgi alanları, kişisel tercihleri gibi detayları göz önüne alarak sonuç vereceğini, Google'ın artık bunu yapacak gücü olduğunu açıkladı. Bu plana göre, örneğin Google arama motorunda "araba" kelimesini arattığınızda, eğer spor otomobilleri seviyorsanız karşınıza öncelikle spor otomobiller ile ilgili linkler çıkacak. Böylece arama faaliyetleriniz daha hızlı sonuca ulaşacak.

Google'ın asıl amacının ise bir kişisel asistan oluşturmak olduğunu söyleyen Scott Huffman, bu yeni asistanın bir arama motorundan fazlası olacağının ve kişinin tüm dijital ihtiyaçlarını karşılayacak özel bir yapay zeka olacağının altını çizdi. Kişisel asistanın sesle de kumanda edileceğini ve örneğin akıllı evlerdeki cihazları da kontrol etmek için bir arayüz olacağını vurgulayan Scott Huffman böylece Google'ın yakın gelecekteki planlarını çıtlatmış oldu. Aynı planların Apple tarafından da yapıldığını ve dijital sesli asistan Siri'nin, modern akıllı evler için bir kullanıcı arayüzü olarak yeniden tasarlandığını hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları