Kişisel Fotoğraf Yazıcısı: EPSON PictureMate

PC kullanmak istemeyen ya da kullanmayı bilmeyen tüketiciler için evde kullanımı kolay ve yüksek kalitede fotoğraflar üretmek üzere tasarlanan EPSON PictureMate, kişisel bir fotoğraf yazıcısı olma özelliği taşıyor.

Kişisel Fotoğraf Yazıcısı: EPSON PictureMate

EPSON PictureMate, ekonomik ve dayanıklı 10x15 cm’lik profesyonel fotoğraf laboratuvarı kalitesi talep eden dijital fotoğraf makinesi kullanıcıları için ideal çözüm sunuyor. Opsiyonel Bluetooth modülü ile EPSON PictureMate, fotoğraf makineli cep telefonlarından da baskı yapabilmesi ile dikkat çekiyor.

EPSON PictureMate, evde yüksek kalitede, kullanımı kolay ve ekonomik bir baskı yöntemi için duyulan ihtiyacı rahatlıkla karşılayabilen bir yazıcı. Dijital fotoğraf makinesi kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış olan PictureMate, kullanımı kolay bir fotoğraf baskı çözümü sağlayarak, bir PC olması ya da bir fotoğraf laboratuvarını, fotoğraf kioskunu ya da online fotoğraf hizmetlerini ziyaret gereksinimini ortadan kaldırıyor. EPSON PictureMate tüm popüler bellek kartı formatlarını2 destekliyor. Ayrıca PictBridge ve USB Direct Print destekli fotoğraf makinelerinden doğrudan baskı da yapabiliyor.

PictureMate’te geleneksel fotoğraf laboratuvarından çıkmış görüntüsü veren zengin renkler, mükemmel ten renkleri ve pürüzsüz imajlar için özel dayanıklı 6 renkli pigment baskısı olan EPSON’ın Advanced Micro Piezo mürekkep püskürtme teknolojisi kullanılıyor. EPSON PictureMate ayrıca çok net ayrıntılar ve kesintisiz renk geçişleri için mikroskopik damlacıklarla 5760 x 1440 iyileştirilmiş dpi’ye kadar çözünürlüğe de sahip.

Teknik olmayan müşterilerde dijital fotoğraf baskısındaki artışla birlikte, EPSON kullanıcıları tek dokunuşla baskı işleminde yol gösteren öğretici bir ara birim geliştirdi. Basılan prova sayfası tüketicinin 10x15cm’lik güzel, parlak, kenarsız resimleri önceden görebilmesine olanak veriyor. Baskı seçimi seçenekleri tüm fotoğrafların, sadece bir fotoğrafın, bir fotoğraflar grubunun veya aynı sırada olmayan birkaç fotoğrafın fotoğraf makinesinin bellek kartından basılmasını sağlıyor. PictureMate her fotoğrafı otomatik olarak renk ve kalite için en iyi hale getiriyor ve tüketicilerin kendi renkli resimlerini siyah beyaz veya sepya tonlarında bastırmalarını sağlıyor. Daha yaratıcı olmak isteyenler bir bilgisayara gerek olmaksızın yalnızca tek bir düğmeye basarak, fotoğrafları kesebilir, klasik çerçeveler ekleyebilir ve cüzdan boyunda fotoğraflar üretebiliyor.

PictureMate’in önemli farklarından biri fotoğraf başına düşen düşük maliyet. KDV dahil 39 euro satış fiyatıyla piyasaya sunulan EPSON PictureMate’in paketi 100 adet parlak 10x15cm’lik fotoğraf3 bastırabilen PictureMate fotoğraf kartuşu ve PictureMate fotoğraf kağıdını içeriyor ve tüketiciler için bir fotoğrafın maliyetini şeffaf hale getiriyor.

EPSON PictureMate baskıları fotoğraf laboratuvarı baskılarından ve diğer 10x15cm fotoğraf yazıcı baskılarından üstün olma özelliği taşıyor. Wilhelm Araştırma Laboratuvarı’na4 göre, solmaya karşı önde gelen fotoğraf laboratuvarı baskılarından 2 ila 4 kez ve diğer 10x15cm dijital fotoğraf yazıcılarından çıkan baskılara göre 4 ila 20 kez daha dayanıklı. PictureMate fotoğrafları çerçevede yer aldıklarında solmaya karşı 100 yıla kadar dayanıklı ve ayrıca rahat tutulabilmeleri için su, leke ve parmak izi tutmuyor.

Dijital fotoğraf baskısında devrim yaratan Picture Mate yazıcılar için EPSON yetkilileri şu açıklamayı yapıyorlar:

“Kalitenin fotoğraf laboratuvarı standartlarına ulaşması, hatta bu durumda aşması ile tüketiciye zahmetsiz fotoğraf baskıyı sunmaya odaklandık. PictureMate PC veya Macintosh bilgisayara bağlanabilir, ancak PC için ikincil olmak yerine, daha çok dijital fotoğraf makinesi veya cep telefonu fotoğraf makinesinin bir uzantısı gibidir. Artık teknik olmayan kullanıcılar da kolaylıkla güzel, kenarsız ve yüksek kalitede fotoğraflar bastırabilecekleri için EPSON PictureMate dijital fotoğraf basmada bir devrim yaratacak. Tüketiciler de tatillerinden bebeklerinin ilk doğum günü partisine kadar birçok anılarını, hiç bir feragatta bulunmadan ve evlerinin rahat ortamında paylaşabilmek için ideal baskı çözümüne yakında kavuşacaklar.”

PictureMate opsiyonel Bluetooth modülünü kullanarak uyumlu telefonlardan fotoğrafları bastırabilir. Kullanıcılar fotoğraf makinesini doğrultup dümeye basıp, yazıcıya Bluetooth vasıtasıyla bağlanıp baskı yapabilirler. EPSON daha çok esneklik ve destek için, kullanıcılara daha fazla baskı seçeneği vermek üzere Bluetooth destekli Nokia cep telefonları5 için özel bir cep telefonu baskı uygulaması geliştirdi. Symbian işletim sistemini temel alan uygulama, doğrudan cep telefonundan baskı yapmadan önce kullanıcıların boyut ve kalite ayarlarını kontrol etmelerini ve basmadan önce imaja çerçeve eklemelerini sağlamaktadır.

EPSON PictureMate’in Başlıca Özellikleri:

• EPSON’ın eşsiz Micro Piezo teknolojisi sayesinde fotoğraf laboratuvarı tarzı yüksek kaliteli baskı.
• Kenarsız, yüksek kaliteli, dayanıklı fotoğraf çıktısı, 5760 dpi’ye kadar baskı çözünürlüğü ve 2.5 pl’lik mikroskopik damlacıklar üreten 6 renkli çok-parlak EPSON mürekkepleri
• Fotoğraf başına yaklaşık 0.39 Euro3 ‘luk düşük maliyetle yeni PicturePack tüketim ürünleri paketi
• Yeni EPSON Print Wizard sayesinde kolay, zahmetsiz kullanım
• 100 yıla4 kadar dayanan çok dayanıklı fotoğraf baskıları
• Uyumlu cep telefonları veya diğer uyumlu Bluetooth cihazlarından baskı yapmak için opsiyonel Bluetooth adaptörü
• Yüksek bağlanabilirlik: Tüm popüler bellek kartı formatları2 için yuvalara sahiptir: PictBridge, USB Direct Print, DPOF ve Print Image Matching
• Kesme işlevi veya fotoğrafları siyah beyaz ya da sepya basmak gibi çeşitli baskı seçenekleri
• Entegre bellek kartından CD-R yazıcılar veya zip sürücüler gibi harici bağlantılı cihazlara doğrudan yedekleme işlevi
• PictureMate’in tüketicinin evine yakışmasını sağlayan küçük ve şık tasarım
• PictureMate’i bir odadan diğerine ya da bir dolapta saklamak için kolayca taşımak üzere sap

Okuyucu Yorumları