Huawei FreeBuds 4 İnceleme

Ergonomik Açık-Fit tasarımı, kişiye özel uyarlanabilir gürültü önleme özelliği, mobil ortamda stüdyo kalitesinde ses ve akıllı bağlantı teknolojisiyle beraber FreeBuds 4 hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu incelememizde anlatıyoruz.

CHIP Online Notu 90
  • Açık-Fit tasarım
  • Uyarlanabilir gürültü önleme özelliği
  • Ses performans
  • Bağlantı kolaylığı
  • Huawei AI Lite geliştirmeleri
  • Bas ve tiz modu
  • Yüksek frekans aralığı
  • Uzun pil ömrü
  • Hızlı şarj özelliği

Geçtiğimiz hafta Huawei bir basın toplantısı düzenlemiş ve bu toplantıda yeni ürünlerini tanıtmıştı. Yeni ailede gerçekten önemli modelleri göreceğiz ve bilindiği üzere şirketin Harmony OS işletim sistemine sahip yeni ekosistemi ile tanışacağız. Bunlara daha zaman var, ürünler elimize geçtikçe hepsinden sizlere ayrı ayrı olarak detaylıca bahsedeceğiz, ancak bugünkü konumuz Huawei'nin yeni FreeBuds 4 kulaklığı. Yeni kulaklığında yeni özellikleri getiren şirket, böylece FreeBuds kulaklık ailesini genişletmeye, özelleştirmeye ve daha iyi müzik yolunda kullanıcılarının beklentilerine cevap vermeye devam ediyor.

Kişiye Özel Gürültü Önleme Özelliği

Kişiye Özel Gürültü Önleme Özelliği

Yeni FreeBuds modelinde bunun için kişiye özel gürültü önleme özelliği getiren şirket, Open-fit Aktif Gürültü Önleme özelliğini bu modelinde sunuyor. Open-fit tasarım, hava basıncının eşit kalmasını sağlarken, önemli çevresel seslerin duyulabilmesine imkan tanıyor. Böylece kulağınızda bir kulaklık yokmuş rahatlığında gün boyu hareket edebiliyor, ama aynı zamanda müziğin tadını çevre gürültülerinden arınmış şekilde çıkarabiliyorsunuz. Sadece bu da değil; FreeBuds 4'ün yeni nesil gürültü engelleme özelliğiyle beraber her kullanıcıya özel hazırlanan gürültü engelleme modu sağlanıyor. Kulaklık, kulak içi şekliniz ve kulaklıklarınızı nasıl taktığınızı algılamak için uyarlanabilir kulak eşleştirme teknolojisini kullanıyor ve bunun ardından da optimum düşük frekanslı ses azaltma elde etmek için çeşitli gürültü modları arasından seçim yaparak en iyi performansı almanızın önünü açıyor.

Basit Dokunuşlarla Pratik Kullanım

Basit Dokunuşlarla Pratik Kullanım

Kulaklığın gürültü önleme özelliğini basit dokunuşlarla açıp kapatmanız mümkün. Sağ kulaklık üzerine basılı tutarak gürültü önleme modunu ayarlayabiliyorsunuz. Her 2 kulaklığın da üzerinde dokunmaya duyarlı sensörler yer alıyor. Böylece telefonunuza gelen aramaları cevaplayabiliyor, müziği oynatıp duraklatabiliyor, gürültü engelleme özelliğine erişebiliyor ya da kulaklık üzerinde parmağınızı kaydırarak sesi açıp kısabiliyorsunuz. Tüm bu fonksiyonları, telefonunuza indireceğiniz Huawei AI Life uygulaması üzerinden belirlemeniz mümkün.

Uygulama üzerinde ayrıca daha pek çok detay yer alıyor. Mesela ses kalitesini değiştirebiliyor, kulaklığın ses alma modunu, ortam gürültüsüne göre optimize edebiliyorsunuz. Ayrıca HD Aramalar kısmından sesli aramaların netliğini artırmanız mümkünken, EQ efektlerini de basları ya da tizleri yükseltebilecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Kulaklığı ilk kez telefonunuzla eşleştirirken de kullanacağınız AI Life uygulaması gerçekten çok kullanışlı ve ilk nesilden bu yana önemli ölçüde yeni özelliklerle donatıldı. Böylece artık daha işlevsel hale büründü. Uygulama üzerinden kulaklığın eşleştirmesi oldukça pratik. Uygulamayı ve kulaklığın kapağını açtığınız anda eşleşiyorlar ve bu sayede eşleştirme derdinin önüne geçiliyor.

Gelişmiş Müzikal Performans

Gelişmiş Müzikal Performans

Telefonunuzla Bluetooth 5.2 üzerinden bağlantı kuran FreeBuds 4, böylece müzik performansında gecikme yaratmadığı gibi oyunlarda da bunu destekliyor. Oyun oynarken, senkronize 150 ms düşük gecikme ile oyun esnasından herhangi bir gecikmeyi fark etmiyorsunuz, tamamen senkronize şekilde ses iletimi elde edebiliyorsunuz.

İçeriğinde 14.3 mm'lik dinamik sürücülerin kullanıldığı kulaklığın ses performansından bahsederken atlamamamız gereken önemli noktalardan biri 48kHz değerinde HD yüksek kaliteli kayıt ve 40kHz yüksek frekans aralığı sağladığı olacak. FreeBuds 4, sıradan kulaklıklardan 4 kat daha geniş frekans aralığı sağlayabiliyor ve bu sayede sahnesi geniş, zengin ayrıntılara sahip müzik iletimi yapabiliyor. Kulaklığı kullandığımız süre içinde özellikle bu performansından bir hayli memnun kaldığımızın altını çizmemiz lazım. Yine az önce de bahsettiğimiz EQ efektleri kısmından ses üzerinde de oynayarak, basları ve tizleri yükseltebilmeniz de oldukça hoş bir detay olmuş. Özellikle bu tip kulaklıklarda bas sesleri hissedemediğinden şikayetçi olanlar bu özellikten çok faydalanacaklar kanısındayız.

Açık-Fit Tasarım

Açık-Fit Tasarım

Bu arada şu ana kadar pek bahsetmedik, ancak kulaklığın tasarımına da bir parantez açmak lazım. En az daha önce incelediğimiz diğer FreeBuds modelleri gibi oldukça şık bir tasarıma sahip olan FreeBuds 4, elimizde Gümüş Orman adı verilen renk ile bulunuyor. Mat kaplamasıyla dikkat çekici dururken, bu sayede yüzeydeki parmak izlerinin de önüne geçilmiş. Ancak illa parlak olsun isteyenlere özel Seramik Beyaz renk seçeneği de bulunuyor.

Şarj kutusuyla beraber çok hafif olan FreeBuds 4, sadece 45 gram ağırlığında. Kulaklıklar ise yok denecek kadar hafif, sadece 4.1 gram ağırlığında. Açık kesim tasarımıyla beraber de zaten silikon başlıklı kulaklık tasarımlarını beğenmeyenlerin bir hayli hoşuna gideceğini düşünüyoruz.

Uzun Pil Ömrü

Uzun Pil Ömrü

FreeBuds 4'ün pil ömrü de önceki modeller gibi fazlasıyla uzun. Şarj kutusuyla beraber toplamda 22 saate kadar çalma süresi sunan FreeBuds 4, sadece kulaklıkla ise 4 saate kadar pil ömrü gösterebiliyor. Pili tüketirken uzun, şarj ederken ise oldukça kısa bir süre karşımıza çıkıyor. Yalnızca 15 dakikalık şarjla 2.5 saate kadar ses çalabilecek kadar şarj olan FreeBuds 4, tam kapasiteye ise 1 saat içinde ulaşabiliyor.

Özetle

Sonuç olarak FreeBuds 4, serinin yabancı olmadığı performansı yeni özelliklerle donatarak bir adım öteye taşımayı başarmış bir kulaklık modeli. Huawei'nin bu kulaklıkta akıllı uyarlanabilir kulak eşleştirme ve gürültü önleme özelliklerine eğilmiş olması, FreeBuds 4'ü özel kılıyor. Ayrıca artık AI Life uygulamasıyla beraber kulaklık üzerinde daha fazla hakimiyete sahibiz. Bunlar pratikçe çok yararlı olacak avantajlar. Ses performansı ve pil ömrü de çokça memnun edici türden. O anlamda iyi bir kulak içi kulaklık arayan ve bunun sonucunda FreeBuds 4'ü tercih edecekler bir hayli memnun kalacaklar diye düşünüyoruz. FreeBuds 4'ün fiyatı ise 1399 TL olarak belirlenmiş durumda ve şu an Huawei Online Mağaza'da satışta.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei FreeBuds 4
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
90
Sürücü 14.3 mm
Bağlantı Bluetooth 5.2
Pil Kapasitesi 30 mAh (kulaklık başına) / 410 mAh (şarj çantası)
Çalma Süresi 22 saate kadar
Hızlı Şarj Süresi 15 dakika
Şarj Süresi 1 saat
Şarj Bağlantısı USB-C
Gürültü Engelleme Var
Boyutlar 41.4 x 16.8 x 18.55 mm
Ağırlık 4.1 gr. / 45 gr. (kılıf)