Kıskançlık ve yüksek teknoloji birleşince

Genç kadın, sevgilisinin karısını sindirebiliyordu ama başka sevgilileri olduğunu öğrenince...

Aldatan, aldatanı affetmedi!

Elaine Cioni zaten bir başkasıyla evli olan ve yasak ilişki yaşadığı erkek arkadaşının, başka kız arkadaşları olduğunu öğrenince YourHackerz.com'a başvurdu. 100 dolar karşılığında bu siteden erkek arkadaşının AOL e-posta hesabının şifresini aldı. Daha sonra 100 dolar daha harcayarak erkek arkadaşının karısının e-posta hesabının şifresini satın aldı. Burada da durmadı, intikam için paraya acımayarak ve bir 100 dolar daha harcayarak adamın kendisini ve karısını aldattığı sevgililerinden birinin ve adamın çocuklarından birinin hesap şifrelerini de satın aldı.

Sesini bir yazılımla değiştirerek erkek arkadaşına ve ailesine taciz telefonları açmaya başladı. Erkek sesi kullanarak yaptığı tacizler sonucunda kanun güçleri tarafından yakalandı. 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Burada bir eksiklik gözünüze çarpmıyor mu? YourHackerz, piratecrackers, hackmail gibi hackerlık hizmeti sunan siteler hiçbir şey olmadan çalışmaya devam ediyor. Koalyca AOL, Yahoo, Gmail, Facebook ve Hotmail hesaplarını ele geçiren hackerlar, yaptıkları işte iyi olmakla övünüyorlar.

Peki bu işi nasıl yapıyorlar? Haberin devamında...

Ne kadar güvendesiniz?

Ne kadar güvendesiniz?

Peki, bu siteler nasıl çalışıyor? Denizaşırı bir yerlerde kanundan etkilenmeden ve anonim hizmet sunan bu hacker siteleri, kendilerine başvurulunca hesabı kırıp bir ekran görüntüsü alıyor ve müşteriye yolluyor. Müşteri emin olduktan sonra parayı aktarıyor ve kendisine şifre yollanıyor.

Şifrenin yollanma şekli de çok ilginç, Shakspeare oyunlarından birinin senaryosunun içerisinde saklı bir şekilde müşteriye ulaştırılıyor!

Uzmanlar birinin e-posta hesabını kırmanın bunu kafasına koymuş bir hacker için çok kolay ve de kolay olmasa bile kaçınılmaz olduğunu belirtiyorlar. Bazı yöntemler ailenin soy isminden ve elde bulunan kişisel bilgilerinden yola çıkarak tahmin etmek kadar basit, bazıları ise ileri teknoloji yöntemler.

En yaygın metot, kurbana ilgisini çekecek bir bağlantı yollamak. Bağlantı açılınca uzaktan zararlı yazılım kurarak şifreleri kayıt altına almak. Sonra casus yazılım ele geçirdiği verileri postalıyor ve bütün hesaplar böylece ele geçiriliyor.

Okuyucu Yorumları