Kitabını seç, oku, kendini sına!

Kitapokuduk.com, ülkemizin kitap okuma çıtasını yükseltmeyi hedefleyen ücretsiz bir sosyal site.

Kitabını seç, oku

Niçin kitap okuruz? Bu soruya genelde "Yeni bir şeyler öğrenmek için" diye cevap veririz. Fakat cevap bununla sınırlı değil; okuduklarımız bizi sadece bilgi düzeyi olarak geliştirmiyor. Verimli bir okuma, olaylara ve hayata bakış açımızı da genişletiyor, açık bir görüş kazanmamızı sağlıyor.

Okuduğumuz her kitap için belli bir vakit ayırıyoruz ve bir kitaptan edindiklerimiz o vakti ne kadar iyi değerlendirdiğimize bağlı. Peki, gerçekten o vakti iyi değerlendirdiğimizi, kitabı özümsediğimizi nasıl anlayacağız?

Yakın zaman önce kurulan Kitap Okuduk sitesi (www.kitapokuduk.com) size tam olarak bu sorunun cevabını sunuyor. "Bir kitabı özümseyip anladığınızı düşünüyorsanız, buyurun bakalım" diyor okurlarına.

Altyapısı her geçen gün güçlenen ve yeni kitaplarla güncellenen sitede kendinizi sınayabilmeniz için şimdilik 630 kitap var. Bu güzel fikre imza atan ekip birkaç ay içinde bu sayının 1000 kitabı geçeceğini söylüyor.

Nasıl kullanabilirim?

Öğrenci ve öğretmenlerin kitapokuduk.com adresinden kayıt olarak kullanabilecekleri bu sistem; yaş ve sınıflara uygun okuma listeleri ve bu listede yer alan eserlerin sınavlarını sunuyor. Kayıt olurken, sıralanmış okul listesi içinden okulunuzu seçmeniz, bilgilerinizi girmeniz yeterli. Ondan sonra sınıfınıza uygun bir okuma ve sınav listesi sunuluyor size. Buradan okuduğunuz bir kitabın sınavını online olarak yapabiliyorsunuz. Sistem bu kadar basit ve eğlenceli!

Başarılı oldum mu?

kitapokuduk.com'da seçtiğiniz bir kitaptan başarılı sayılabilmeniz için 70 ve üzeri bir puan almanız gerekiyor. Eğer 70 puan alamazsanız sınava bir daha girebiliyorsunuz. Ayrıca şu anda sistemde kayıtlı olan 17500 kişi içinden kaçıncı sırada olduğunuzu görmek de mümkün. Bunun yanında sınav olduğunuz bütün kitapları, okuduklarınızı, başarı durumunuzu; hepsini sistem üzerinden takip edebiliyorsunuz.

Öğretmenler için büyük kolaylık

Öğretmenlerin de kayıt olarak kullanabildikleri kitapokuduk.com sistemi ile artık sadece öğrencilerin bir kitabı okuyup okumadıkları değil, o kitabı ne kadar anladıkları da görülecek. Bu sistemle her öğretmen kendi öğrencisinin okuduğu kitapları, girdiği sınavları ve başarı durumunu kendi ekranından takip edebilecek. Ayrıca sistemde öğretmenlere, bir kitabı favori olarak belirleyip kendi öğrencileri ile paylaşma imkanı da sunuluyor.

Hemen kayıt ol, kitabını seç, oku ve sınav başlasın!

Öğretmen ve öğrencilerin kolaylıkla kayıt olup kullanabilecekleri, kendilerini test edip sonuçlarını görebilecekleri kitapokuduk.com üyelerine birçok avantaj sunuyor:

  • Ücretsiz üyelik ve kullanım
  • Yaş gruplarına uygun tasnif edilmiş yüzlerce kitap
  • Dünyanın gelişmiş birçok ülkesinde başarıyla uygulanan online sınav sistemi
  • Öğretmen tavsiyesi ile öğrenci yönlendirme imkânı
  • Yeni kitaplar ve sorularla sürekli güncelleme
  • Öğrenci velisine özel mail ve sms ile bilgilendirme

· Okul idarecilerine ve öğretmenlere özel rapor ve analizler

Okuyucu Yorumları