Kitapların cep telefonuyla taranması

Kitaplar ve gazeteler ileride cep telefonu ile taranarak mobil olarak okunabilecekler. En azından Japon cep telefonu üreticisi bunu planlıyor. New Scientist dergisinin web sayfasındaki bir habere göre firma, Nara Institute of Science and Technology (NAIST) ile beraber kameralı cep telefonları için

Kitapların cep telefonuyla taranması

Kullanıcılar, cep telefonu kamerası ile görüntüyü aldıktan sonra yazılım metni okuyor ve dönüştürüyor. Bu sayede cep telefonu sahipleri ileride gazetelerini telefonlarından okuyabilecekler. Geliştiricilerin açıklamalarına göre yazılım, kitapların cilt kısımlarındaki eğimli bölümleri bile otomatik bir şekilde düzeltebiliyor.

New Scientist’in haberine göre bir DIN A4 sayfasının yaklaşık olarak üç ile beş saniye arasında taranması için megapiksel çözünürlüğünde bir cep telefonu kamerası gerekiyor. Mercek ile nesne arasında yaklaşık 20 santimetrelik bir mesafe bırakılması yeterli. Yazılım, resmi tamamlayabilmek için yaklaşık olarak 21 ile 35 arasında resim çekiyor. Bu programın üç sene içerisinde raflardaki yerini alması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları