KitKat işlevlerine şimdiden ulaşmanın yolları

Android 4.4 KitKat'ın gelmesi için aylarca beklemeyin... İşte onu cebinize taşımanın yolları!

KitKat'ı beklemeyin!

Android 4.4 KitKat sonunda resmi olarak tanıtıldı, üreticiler onu hangi ceplerine getireceklerini açıkladılar. Ancak KitKat'ın cebinize uygun hale getirilmesini aylarca beklemek istemiyorsanız, yeni sürümün en iyi işlevlerinden bazılarına şimdiden ulaşabilirsiniz. İşte bunun yolu.

Yeni launcher'ı deneyin

KitKat'ın launcher'ı ilk bakışta Jelly Bean'dekinden farklı görünmüyor olabilir, ancak aslında içinde birkaç faydalı işlev gizli. Örneğin tüm giriş ekranlarında kullanabileceğiniz arama çubuğu, istediğiniz zaman normal veya sesli aramalar yapmanıza izin veriyor. Üç APK dosyasından oluşan launcher, XDA developers forumunda ortaya çıkmış durumda. Bu dosyaları Android 4.1 ve üzerini kullanan telefonunuza kurarak deneyebilirsiniz. Bazı kullanıcılar, sesli cevap işlevinde sorun yaşasa da launcher'ın geri kalanı düzgün biçimde çalışıyor.

Dahili Caller ID destekli yeni çevirici

Yeni çevirici, tanınmayan numaralardan gelen çağrılarda hangi şirket tarafından arandığınızı gösterebiliyor (Google'ın bu bilgiye sahip olması halinde). Hatta arayan şirketin adıyla beraber bir fotoğraf da ekrana geliyor.

Current Caller ID ve Who Are You uygulamaları, benzer işlevleri KitKat'sız cebinize getirebiliyorlar.

Yeni stok e-posta uygulaması, dahili yazdırma

Yeni stok e-posta uygulaması, dahili yazdırma

Yeni stok e-posta uygulaması

KitKat'la beraber güncellenen, tasarımı yenilenen e-posta uygulaması, birkaç yeni işlevle beraber geliyor. Temel işlevlerde önemli bir değişiklik yok, ancak artık yeni bir arayüze ve işinizi hızlandıracak bazı numaralara sahipsiniz. Yeni dışarıya doğru kaydırılan gezinti bölümü ve mesaj görünümleri, Gmail uygulamasındakilere oldukça benziyor. Yeni tasarım ise öncekine göre Holo stiline daha iyi ayak uyduruyor.

Ron Amadeo'nun yayınladığı APK dosyasına buradan erişebilirsiniz. Dosyayı indirmekte sorun yaşarsanız, Android Police'in sunduğu alternatif bağlantıları deneyebilirsiniz.

Dahili yazdırma

Android KitKat'lı cebiniz veya tabletinizle yazıcıdan çıktı almak artık daha kolay olacak. Bunun nedeni KitKat'ın üreticilere kendi yazdırma hizmetlerini ve işlevlerini Android'e ekleme olanağı sunacak olması. Ancak KitKat'ı beklemek istemiyorsanız, Google'ın Cloud Print işlevini kullanabilirsiniz. İndirilebilir bir uygulama haline gelen işlev, Android cihazınızı kullanarak aynı ağdaki bir yazıcıdan, kablosuz olarak çıktı almanızı sağlıyor.

Yeni saat, alarm sayacı ve kronometre

Yeni saat, alarm sayacı ve kronometre

Yeni saat, alarm sayacı ve kronometre

KitKat'taki yeniliklerden dahili saat uygulaması da nasibini almış. Bu alandaki değişiklikler genellikle sadece görsel alanda. Android Police'e göre KitKat'ın saati biraz daha büyük, bunun yanında saatin "saat" bölümünü artık kalınlaştırmıyor. Güncellemeyle beraber şehir seçici, ekranın altında bir dünya simgesi olarak görünmeye başlıyor. Ekranı sağa veya sola kaydırarak alarm ayarlarına ulaşabiliyorsunuz.

Saati seçerken artık dönen bir saat seçiciye sahibiz - bu saat ayarını oldukça kolaylaştırıyor. Bu yenilikleri cebinize getirmek için Android Police'in bu sayfasını ziyaret etmeniz yeterli.

Ekran kaydı

Android 4.4 KitKat, ekranınızdan video kaydetme işlevine sahip, ancak bunu mevcut cebinizle de yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle tabi ki root'lu bir cebe ve SCR Screen Recorder uygulamasına ihtiyacınız var.

Okuyucu Yorumları