Kız çocukları tehlikede

Rapora göre internet dünyasının sosyal ağı Facebook'u kullanan milyonlarca genç kız risk altında.

Facebook tehlikesi

İngiltere'de yayınlanan bir rapora göre, internet dünyasının en popüler sosyal ağı Facebook'u kullanan milyonlarca genç kız risk altında.

İngiliz 'The Daily Mail' gazetesi, internet dünyasının en popüler sosyal ağı Facebook'un milyonlarca genç kızı risk altına soktuğunu yazdı. İngiltere'de yayımlanan raporun sonuçlarına göre, yüzde 25'in üzerinde sekiz ve 11 yaş arası çocuklar yaş sınırını aldırmaksızın kişisel detaylarını Facebook ortamında milyonlarca kişiyle paylaşıyor.

Çocukların ciddi şekilde risk altında olduğu Watchdog Ofcom ( Tüketiciyi Koruma Organizasyon) tarafından yayımlanan rapor sonunda ortaya çıktı. Rapora göre, çocuklarının internette ne yaptığını bildiklerini söyleyen aileler aslında çocuklarının bilgisayar başında ne yaptıklarınından habersiz.

Daily Mail'in haberine göre, birçok genç kız sayfaya koyduları açık saçık fotoğraflarıyla kendilerini riske sokuyor. 14 yaşındaki kızların bile göğüsleri açık fotoğrafları internette sergilediklerini yazan gazete ailelerin ve çocukların kendilerini bekleyen tehlikelerden habersiz olduğunu yazdı.

Watchdog Ofcom'un İngiltere'de şok etkisi yaratan raporuna göre, genç kızların sergiledikleri bu açık görüntüleri ile kendilerini sübyancıların hedefi haline getirdikleri yazdı.

Rapor, milyonlarca ailenin, Facebook ve Myspace gibi sosyal ağ oluşturmak için kullanılan sitelerin, çocukları içine düşürdüğü tehlikeden habersiz olduğu gerçeğini ortaya koydu ve bu konuda vurdumduymaz olan ailelerin sorumlu tutulması gerektiğini yazdı.

Okuyucu Yorumları