Klasik Nokia telefonları Opera'ya geçiyor!

Piyasada kalan az sayıdaki Nokia markalı telefon için tarihi değişim resmi olarak başlıyor!

Büyük geçiş başlıyor!

Microsoft, Nokia'nın cihazlar ve hizmetler bölümünü satın aldığından beri birçok önemli değişiklik yaptı. Firmanın uzun dönem hedefleri doğrultusunda binlerce kişi işten çıkarıldı, yeni cihazlar tanıtıldı. Microsoft, Temmuz'da Nokia X, Asha ve Series 40 cihazlarını artık üretmeyeceğini ve uygun fiyatlı Windows Phone'lara odaklanacağını duyurmuştu.

Bundan sadece birkaç hafta sonra Xpress Browser'ın yolun sonuna geldiği, Nokia X, Series 40, Series 60, Symbian ve Asha telefonlarda tarayıcının yerini Opera Mini'nin alacağı anlaşılmıştı. Ancak bu açıklamadan sonra konu hakkında herhangi bir gelişme olmamıştı.

Microsoft, bu hafta sonu nihayet güncelleme planları hakkında konuştu ve Opera'ya geçişin bu hafta başlayacağını doğruladı. "Klasik" Nokia telefonlarına sahip olanların, geçişle ilgili mesajları yakında görmeye başlayacağı söyleniyor.

Bu değişiklik, Nokia'nın Xpress Browser'ından Opera Mini'ye geçişten ibaret değil ve bu cihazlarda Nokia Store'un da yolun sonuna gelmesi anlamını taşıyor. Microsoft, ölü platformların uygulama mağazalarını devam ettirmediğinden, Nokia Store'un 31 Mart'ta kapanması bekleniyor.

Değişiklikler hakkında daha fazla bilgi için Nokia'nın bu sayfasına ve Microsoft'un bu sayfasına göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları