Klasik oyunları bilgisayarınızda oynayın

Oyun salonlarındaki oyunlar size eski güzel günleri mi hatırlatıyor? Biraz nostalji yaşamak isterseniz, bilgisayarınızda eskiyi anmak için yapabilecekleriniz burada.

Klasik oyunları bilgisayarınızda oynayın

Super Mario 3

Super Mario serisi,ilk çıktığı 1980'lerde hemen her oyun konsoluna damgasını vurmuş bir oyun serisidir. Ev konsolları, Gameboy ve hatta şimdilerde Nintendo Gamecube... Mario,hâlâ başına oturup oynayabileceğiniz mükemmel oyunlardan. Mario Forever,bilg isayarınıza Super Mario 3 keyfi yaşamanızı sağlıyor. Güncellenmiş grafikler ve ses ile özgün Mario'dan daha albenili görünmesinin yanında,özgün seviye tasarımlarını koruyor. Bununla beraber,tuş denetimlerine alışmak biraz zaman alabilir.

Adres: www.acid-play.com/download/super-mario-3-mario-forever

CHAMP Galagon

1981 yılında,Galaxian'ın devamı olarak Galaga çıktı. Oyun yalnızca birkaç küçük değişiklik içerse de,o dönem için bu yeni bir serinin habercisi sayılıyordu. Oyunun gerçek bir klonu olmasa da,CHAMP Galagan da özgün oyuna sadık kalmış. Benzer görseller ve oyun tarzıyla ancak bir Galaga müptelâsı farkı anlayabilir. Her şekilde,bu oyun,kısa molalarda yüksek puanlar yapmak için birebir.

Adres: www.acid-play.com/download/galaga

Super ACiD Block Attack

Evrensel şanıyla Tetris,8 bitlik Nintendo konsoldan daha gelişmiş Nintendo Gameboy'a kadar girdiği her oyun ortamını uzun süre meşgul etmiş bir oyundu. Yıllar geçtikçe Tetris'in ortada bulunan her oyun aygıtı için ücretli veya ücretsiz bir sürümü çıktı. Super ACiD Block Attack ise Tetris oyununun temel özelliklerini barındırarak, oyunu değiştirmeden bir kaç yeni özgün özellik ekleyerek üretilmiş, ücretsiz bir oyun.

Adres: www.dddgames.com/saba/index.html

Disasteroids 3D

Asteroids,1979 yılında Atari tarafından yayınlanan vektör grafik temelli bir oyundu. Vektör derken,bugünkü anlamıyla elde ettiğimiz vektörel grafiklerden bahsetmiyoruz. Buradaki vektör,uza y geminizi simgeleyen bir üçgen ve sizin üzerinize doğru gelen büyük kayaları simgeleyen birleştirilmiş satır satır çizgilerden oluşuyordu. Tabi o günleri düşünürsek aslında oyunu eğlenceli yapan oyundaki grafik öğeleri değildi. Disasteroids 3D ise,şimdi aynı eğlenceyi bilgisayarınıza,gelişmiş üç boyutlu grafikler ve güzel ses efektleriyle getiriyor.

Adres: www.lmnopc.com/disasteroids3d

BİLGİ: Eski oyunları oynamanın yolları

Cep telefonları

Yeni cep telefonlarının çoğu, Java uygulamaları ve özellikle de içinde klasikleri de barındıran oyunlar için destek sunuyor. Cep telefonları, yeni rekorlar kırmak için birebir.

Konsollar

Her ne kadar konsollar, günümüzde, DVD kalitesinde görüntü ve ses sunabiliyorlarsa da, eski klasik oyunların güncellenmiş sürümlerini oynamak için hâlen elverişli.

Web siteleri

Her zaman yazılım indirmek istemeyebilirsiniz. Bu durumlarda eski oyunları oynamak için, bu oyunların Flash ile yapılmış sürümlerini ücretsiz oynayabileceğini web siteleri mevcut.

El bilgisayarları

Bir PDA'nız mı var? Onu taşınabilir bir oyun konsoluna çevirmek elinizde. Eski klasiklerin neredeyse her tür platform için var olduğunu söyledik; PDA'nız bir istisna değil.

Hakkı Aklan
[email protected]

Video oyunları uzun bir yol kat etti. Çizgilere dayanan basit grafikler ve bip seslerinden şimdilerde üç boyutlu gerçekçi grafiklere ve 5+1 kanal, çevresel sese ulaştık. Fakat bir çoğumuz Pac-man, Mario Bros. ve River Raid oynayarak büyüdüğümüzden olsa gerek, bu oyunlar her zaman bizde nostaljik bir hava yaratacaktır.

Bu oyunlar eğlenceli,k olay oynanan ve yüksek puanlarına,o yun çubuğu kullanabilen herkesin erişebileceği türden oyunlardı. Aslına bakarsanız,iş stresinden az da olsa kurtulabilmek için Windows'la gelen oyunlar bile önemli bir seçenek oluşturuyor.

Şu sıralar internet üzerinde,bu eski oyunların ücretsiz sürümlerini bulmak mümkün. Bunlardan bazıları esas oyuna sadık kalınarak hazırlanmış,bazıları ise şimdiki bilgisayarların işlem güçlerini kullanmayı tercih etmiş. Sonuçta,işin önemli kısmı eğlence etkenin oyunlara kimlik kazandırması. Bu oyunlara bir göz atalım:

Pac PC v2.00A

Çocukluğumuzda saatlerce başına oturup kalkmak bilmediğimiz oyunlar arasında ilk sıralarda bulunan Pac-man'i kim unutabilir ki? Pac PC'yi yazan kişi,çok güzel bir iş çıkartmış ve mümkün derecede oyunun aslına sadık kalmış. Konu her zamanki gibi basit: Taneleri yiyin, hayaletlerden kaçın veya güç veren tanelerden yediyseniz onlar sizden kaçsın! ve hayaletlerin yerlerinde beliren kırıntıları da kapmaya çalışın. Eğer cinsiyet eşitliğinden yanaysanız, oyunun Bayan Pac-man sürümü de bulunuyor.

Adres: www.jrok.com/games_orig.html

Okuyucu Yorumları