Klavye ve fare bir yere gitmiyor

Windows 8'in Metro görünümü yılların alışkanlığını yıkabilir mi? Microsoft'a göre cevap hayır...

Win 8: Klavye-fare ölecek mi?

Windows 8'deki Metro görünümü tablet alışkanlıklarının kısa sürede geleneksel işletim sistemlerini ne kadar değiştirebildiğini gözler önüne sermeye yetti. Peki tabletlerin yükselişi ve ona ayak uyduran işletim sistemleri için emektar klavye ve fare artık gereksiz hale mi gelmeye başladı? Microsoft'tan Steven Sinofsky'nin bu soruya yanıtı net: "Hayır".

Sinofsky'ye göre tabletlerin kullanım oranlarının artıyor olması kişisel bilgisayarların sonu anlamına gelmiyor. Sinofsky, bilgisayarların kullanıcılar tarafından unutulmayacağını, gündelik mobil kullanım için tabletleri tercih edenlerin özellikle hassasiyet gerektiren işler için daha uzun zaman bilgisayarlara başvuracağını düşünüyor.

Aksine Sinofsky, tabletler ve bilgisayarların bir arada çalışmalarının çoklu sistemlerin kapısını açacağını ve sonucunda ortaya uçsuz bucaksız yeni imkanlar çıkartacağını söylüyor. Metro görünümünü Windows 8'in bir parçası olarak sunmalarının son derece cesur bir hareket olduğunu da sözlerine ekleyen Sinofsky farklı cihazlarda, farklı kullanım ihtiyaçlarına cevap verebilecek olan yeni nesil işletim sisteminin çok başarılı olacağına inandıklarını da söyledi.

Okuyucu Yorumları