Klavye ve Fare satınalma kılavuzu!

Bilgisayarın en basit bileşeni olarak görülse de Klavye ve Fare aslında uzun vadede çok önemli!

Klavye & Fare Setleri

Giriş Seviyesi Modeller

Logitech Internet Pro Desktop, Microsoft Curve Keyboard & Mouse, Microsoft Business Hardware Pack

Eğer çok kısıtlı bir bütçeniz var ise temel işlevleri yerine getirebilecek klavye ve fare setleri tercihiniz olacaktır. Standart 102 tuşun yanında şanlıysanız birkaç kısayol tuşu Internet Explorer, Outlook Express gibi programları çalıştırma veya Uyku Modu/Uyanma işlevlerini yerine getirecektir.

Oldukça düşük fiyatlara bir PS/2 klavye ve fare bulmanız mümkündür ancak bütçenizi birazcık zorlayarak bir USB klavye ve optik fareden yana tercih kullanabilirsiniz. Yüksek fiyatlı setlerin sağladığı özellikleri sunamasalar da günlük sıradan işler için yeter olacaklardır.

Orta Seviye Modeller

Orta Seviye Modeller

Orta Seviye Modeller

Microsoft Wireless Optical Desktop 1000 and Elite, Logitech Cordless Desktop EX110, EX 111

Orta seviye klavye ve fare setleri temel yazma ve işaretleme işlevlerinden daha fazlasına ihtiyaç duyanların tercih etmesi gereken setlerdir. Bu seviyedeki setlerin ergonomileri daha iyidir ve genellikle RF kullanarak bilgisayarınızla kablosuz bağlantı kurarlar.

Görünüş ve dizayn olarak giriş seviyesi modellerden çok farklı olmasalar da performans ve kalite olarak daha iyidirler. Fare en az 800 dpi çözünürlükte, standart iki tuş ve bir scroller'dan oluşur. Klavye de ise standart tuşların yanı sıra çoklu ortam tuşları, internet tuşları ve programlanabilir kısayol tuşları bulunur.

Büyük çoğunluğu sıvı dökülmelerine karşı koruma sunmaktadır.

İleri Seviye Modeller

İleri Seviye Modeller

İleri Seviye Modeller

Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser,Microsoft Wireless Entertainment Desktop series 7000 and 8000

Bu seviyedeki setler kalite ve performansın karşılığını ödemeye hazır olanlar içindir. Ergonomi ön plandadır ve pek çok özellik sunarlar. Ergonomisi iyi tasarlanmış setler bilekler ve parmaklarda oluşabilecek rahatsızlıklarla ilgili riskleri azaltırlar.

Açısal yerleştirilmiş klavye tuşları ellerin doğal konumunda kullanılmasını sağlar. Bilek destekleyicileri ekstra konfor sağlar. Fareler de ise sol elini kullananlar için özel tasarlanmış modeller bulunur.

Büyük çoğunluğu kablosuzdur. Bluetooth'lu modeller 9-10 metreye kadar kullanım alanı sağlar. Yüksek hassasiyetli laser fareler 1600 dpi veya daha üstü çözünürlük sunarlar.

Okuyucu Yorumları