Klavye ve ceplerdeki görünmeyen tehlike!

Cep telefonumuz ya da klavyemizde, gerçekte asla göremeyeceğimiz, büyük tehlikeler yaşıyor!

Onları göremiyoruz ama...

Bilim adamlarının açıklamasına göre, bilgisayar klavyeleri ve akıllı telefonlarda tahmin edebileceğimizden çok daha fazla bakteri ve mikrop bulunuyor. Araştırmacıların bulduğu üzere, her bir klavyede 7.500 bakteri bulunurken bu sayı ortalama bir klozet kapağı için sadece 5.400.

Aslında bu bir sürpriz değil. Masalarımızda yemek yiyoruz, her türlü şeyi klavyelerimizin üzerine düşürüyoruz ve klavye kullanmadan önce nadiren ellerimizi yıkıyoruz. Klavye temizlemek için ürünler mevcut ancak çok azımız bununla uğraşıyor.

Mikrobiyolog Dr. Peter Wilson, klavyenin "burnumuzda ve bağırsaklarımızda olanların bir yansıması" olduğunu söylüyor. Sürpriz olan bir başka bulgu ise el çantalarının E.coli de dahil olmak üzere çok miktarda bakteri içerdiği oldu.

Araştırmacılar ayrıca tabletlerde 600 birime ulaşabilen miktarda, yemek zehirlenmesine yol açabilen toksinleri yaratan "Staphylococcus aureus"a rastladı.

Bütün bunların sorumlusu olarak ise günümüzün yoğun yaşamı gösteriliyor. Bir şeyler yazarken atıştırmak veya aceleye getirilen tuvalet molaları ise en büyük sorumluluğu üstleniyor. Ayrıca pek çok insanın yüksek teknoloji ürünlerini tuvalete giderken yanlarında taşıdıkları (kim tuvaletteyken Facebook veya Twitter'ı kontrol etmeyi ya da oyun oynamayı sevmez ki?) ve bu durumun ekstra sağlık sorunları yarattığı söyleniyor. Yapılan bir ankete göre her altı cep telefonundan biri, normalde tuvalette yer alan bakterileri üzerinde taşıyor.

Okuyucu Yorumları