Klon Macintosh'ta yeni bir cephe: OpeniMac

Apple'ın "Hackintosh" belası geri döndü. Ancak bu kez karşılarında "daha akıllı" bir şirket var!

Yeni baş belası

Apple'ın uzun bir süredir canını sıkan klon Mac davası, haberimizde de duyurduğumuz üzere geçtiğimiz ay sonuçlanmıştı.

Şimdi ise Apple, yeni bir Psystar problemiyle yüz yüze. "Prestaciones de Mac. Precio de PC" yani "PC fiyatına Mac" sloganıyla öne çıkan ve merkezi Arjantin'de bulunan OpeniMac, yeni sistemlerini satışa sunuyor. Giriş seviyesi sistemlerde bulunacak donanım şu şekilde: 2.53GHz Intel Core 2 Duo, 2GB RAM, 320GB HDD, 8x USB ve 4x Firewire 400 portu ve 256MB VRAM ATI Radeon HD PRO ekran kartı. 990 Dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan sisteme isteğe bağlı olarak 340 Dolarlık bir 19 inç LG LCD monitör de eklenebiliyor.

1.710 Dolarlık bir fiyata sahip olan OpeniMacPRO'nun özellikleri ise şöyle: 3GHz Intel Core 2 Duo, 4GB RAM, 500GB HDD, 4x USB&Firewire portu, 1GB VRAM NVIDIA Geforce GS ve 20 inç LG LCD monitör.

Ancak şirketin web sitesinde yer alan kullanıcılara yönelik bazı uyarılar da kafaları bir hayli karıştırıyor. İşte o uyarılardan biri: "OpeniMac, herhangi bir Apple sisteminde çalışabilen uygulamaların kendi sistemlerinde sorunsuz bir şekilde çalışacağına garanti vermez." Bir diğeri de şöyle: "OpeniMac yasal olarak kullanıcıların söz konusu bilgisayarı nasıl kullandığından kesinlikle sorumlu değildir."

Bakalım bu iki küçük hamle, OpeniMac'i Apple'ın gazabından kurtarmak için yeterli olacak mı?

Okuyucu Yorumları