Kobilere küçük ama güçlü bir sunucu!

Fujitsu'nun KOBİ'lere yönelik mikro sunucusu, enerji kullanımı ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor!

Fujitsu'dan mikro sunucu!

BT ürünleri hakkındaki son haberler, yorumlar ve eğitimlere yer veren We Got Served isimli popüler teknoloji sitesi, Fujitsu'nun PRIMERGY MX130 S1 mikro sunucusunu test etti. Özellikle KOBİ'lerin ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan ve merkezi sunucu teknolojisine sahip PRIMERGY MX130'u değerlendiren We Got Served, ürünün KOBİ'lerin bütçelerinin profesyonel sunuculara yetmeyeceği önyargısını ortadan kaldırdığını belirtiyor. AMD bazlı platformuyla pek çok uygulamayı destekleyen ürün, güvenlik konusunda da önemli avantajlar sunuyor.

KOBİ'ler için ideal çözüm

Tek bir fiziki işlemcisi olan donanımı, 15 adede kadar kullanıcıyı desteklemesi ve opsiyonel olarak sunulan işletim sistemiyle birlikte PRIMERGY MX130'un cazip fiyatlarla sunulması gibi özellikleri küçük ölçekteki işletmeler için ideal bir çözüm olarak tanımlanıyor. İnceleme yazısında, Microsoft tarafından bu yıl pazara sunulan Windows Small Business Server 2011 Essentials (opsiyonel) ile birlikte Mx130S1 kullanan küçük işletme sahiplerinin, BT uzmanlarına gerek kalmadan mikro sunucuyu yönetebilecekleri vurgulanıyor. Bunlara ek olarak PRIMERGY MX130 S1, e-posta, birlikte çalışma ve veri koruması gibi uygulamaların kullanılmasını sağlayarak KOBİ'leri destekliyor.

Küçük görüp aldanmayın!

İncelemede, AMD Athlon II X2 ve AMD Phenom II X6 işlemciler, 2.6/2.7/2.8 veya 3.1 GHz hız, 16GB'a kadar yükseltilmesi mümkün olan 4GB'lik ECC RAM ile Fujitsu mikro sunucunun güçlü bir performans sunduğu vurgulanıyor. Masaüstü bilgisayarlara benzer tasarımı ile PRIMERGY MX130'un çok daha küçük bir ana gövdesi bulunan, geleneksel bir sunucu olduğu belirtiliyor.

Mikro sunucunun test modelinin özellikleri

Mikro sunucunun test modelinin özellikleri

Verimli enerji kullanımı sağlayan mikro sunucunun uygun maliyetli olmasına dikkat çekildiği incelemede, PRIMERGY MX130'un aynı zamanda kule tipi sunucu olarak da kullanılabileceği belirtilerek, dik pozisyonda kullanıldığı zaman titreşimin çok daha azaldığı ifade ediliyor.

Mikro sunucunun test modelinin özellikleri:

İşlemci: AMD Athlon II X2 255 3.1 GHz
RAM: 4GB DDR3 PC3 - 10600 SDRAM - ECC
Sürücü yuvaları: 3 adet (2 x 3,5 inç ve 1 x 5,25 inç)
Tedarik edilen depolama: 2 x 1TB sabit disk
RAID desteği: RAID 0, 1, 10
Girişler: 1 x DVI (VGA adaptörüyle birlikte)
x8 External USB 2.0 (2 Ön, 6 Arka)
1 x Gigabit Ethernet
Garanti: 1 yıl
Boyutları: 34 cm (genişlik) x 38 cm (derinlik) x 100 cm (yükseklik)
Ağırlık: 10 kg

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları