Koca bir halk MP3 bedava olsun diyor...

Bedava MP3 indirmek emek hırsızlığı olarak görülebilir; ama koca bir halk çok farklı düşünüyor...

Korsana farklı yaklaşım!

İngiliz yetişkinler arasında yapılan bir ankete göre katılımcıların sadece %38'i yapımcıların/müzisyenlerin çevrimiçi uygulamalardan para kazanmasını destekliyor.

Benzer bir ankette film, dizi ve programlar üzerine yapıldı ve %33'lük bir kesim internet üzerinden indirilen bölümler üzerinden ücret alınmasını destekledi.

İnsanlar çok beğendikleri bir film, dizi ya da program için bile para ödemek konusunda tereddüt içinde. Fakat kimileri de konuya başka bir açıdan bakıyor. iPlayer ve Youtube gibi popüler video servislerinin bu tarz programlar için belirli bir bant genişliği ayırması gerektiğini savundu. Böylelikle ağ üzerinde, en azından diğer içeriklere ulaşabilmek daha performanslı hale gelecek.

VAR Müzik Direktörü Mark Hutchinson "Bu konuda içerik sağlayıcılara ve internet servis sağlayıcılara büyük bir görev düşüyor. Koordinasyon yapılarak yapımcının haklarını savunması ve kullanıcıları, izlemek/dinlemek istedikleri içerik için ödeme yapmaya zorlamalılar." sözleriyle yapımcıların ve müzisyenlerin hakkı olan ücrete sahip olmaları gerekliliğini savunuyor.

P2P istemcilerin kullanımının arttığı şu günlerde İngilizlerin telif haklarına yaklaşımı pekte olumlu sayılmaz. İstatistikleri bir yana bırakıp emek verilerek ortaya çıkarılan bir ürüne sahip olmak için gerekli maddi ödeneği vermemizin gerekli olduğunu hatırlatmamızda yarar var.

Okuyucu Yorumları