KOD ADI Whistler: 64Bit’lik Windows 2001

Bilgisayar piyasasında Windows 2001, Whistler ya da 64Bit Windows olarak adlandırılan gelecek kuşak Windows’un ilk görüntü ve özelliklerini inceleyerek, gözlemlerimizi sizler için aktarmaya çalıştık.

KOD ADI Whistler: 64Bit’lik Windows 2001

Microsoft, yeni teknolojilere imza atmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Windows 2000 ve Windows ME henüz çıktığında, bir de duyduk ki, kod adı Whistler olan 64Bit’lik işletim sistemi için çoktan çalışmalar başlamış. 2001 yılının son yarısında çıkması hedeflenen bu işletim sistemi bize Windows 3.11’den Windows 95 işletim sistemine geçişi hatırlatıyor.

Çünkü üzerinde çalışacak programlar 64Bit’lik programlar olacak ve Windows 95’de söylendiği gibi önceki Windows işletim sistemlerinde çalışan 32Bit’lik uygulamaları Whistler yapısı içindeki 32Bit Subsystem sayesinde çalıştırabilecek.

Bu da demek oluyor ki, artık bu işletim sisteminden sonra yazılan programlar 64Bit desteğine göre hazırlanacak. Açıkçası Windows 3.11’den Windows 95’e geçişte o sıralarda böyle yoğun bir kullanım olmadığı için bir nebze bu geçiş kolay olmuştu; ancak şu anda çıkan neredeyse tüm programların 32Bit destekli olduğu düşünülürse, bu yapının oturması epey zaman alacağa benziyor.

Okuyucu Yorumları