Kodak: CX Ailesi Genişliyor

Kodak’ın yeni EasyShare CX7430 ve CX7300 dijital fotoğraf makineleri, fotoğraf çekme, paylaşma ve basma işlevlerini bir arada sunuyor. Bu cihazlarla, evlerde 90 saniyede baskı almak mümkün.

Kodak: CX Ailesi Genişliyor

Kodak EasyShare CX dijital fotoğraf makinesi ailesine iki yeni model eklendi. Yeni ürünlerden CX7430, 4 megapiksel çözünürlük ve 3X optik zoom; CX7300 ise 3 megapiksel çözünürlük ve sabit odaklı lens içeriyor. İki makine de tek tuşla fotoğraf paylaşma, yüksek görüntü kalitesi ve kolay kullanım avantajları sunuyor.

Kodak EasyShare kullanıcıları, basmak ya da e-postayla göndermek üzere fotoğraf seçebiliyorlar. EasyShare makinelerde, 32 adede kadar e-posta adresi saklanabiliyor. Fotoğrafları bu adreslere göndermek içinse makinenin üzerindeki kırmızı “Share” tuşuna basmak yeterli oluyor.

CX7430, fotoğrafların, makinenin içindeki dijital bir albümde korunmasını da sağlıyor. Böylece, her fotoğrafı, istendiğinde, makinenin 1.6 inçlik LCD ekranında görüntülemek ya da Kodak EasyShare printer dock 6000 ile, 90 saniyede basmak mümkün oluyor.

Kodak EasyShare CX7430 Zoom’lu Dijital Fotoğraf Makinesi

CX7430, 9 ayrı sahne ve renk modu içeren tam otomatik şipşak çekim kolaylığını, 4 megapiksel çözünürlük ve yeni Kodak Renk Bilimi görüntü işleme çipi ile birleştiriyor. Bu da 50x70 cm’lik canlı baskılar alınmasını sağlıyor. Kullanıcılar, Kodak Retinar 3X optik zoom’lu lens, seçilebilir pozlama ölçüsü, ISO eşitlikleri ve odak alanları ile, çeşitli ışıklandırma koşullarında başarılı sonuçlar elde edebiliyorlar.

CX7430, durağan fotoğraflar çekmenin ötesinde işlevler arayanlar içinse, TV kalitesinde video çekimi (VGA) ve oynatma yeteneği, makine üzerinde bir hoparlör ve 80 dakikalık kapasite sunuyor. Bu son özellik, mevcut belleğe bağlı bulunuyor. Ayrıca, SD kart ya da çokluortam kartı genişletme yuvası sayesinde ek bellek sağlanabiliyor. Öte yandan, otomatik fotoğraf döndürme özelliği, çekilen fotoğrafların, makine, bilgisayar ekranı ya da televizyonda, sağ taraf üste gelecek biçimde, dikey olarak görüntülenmesini sağlıyor. Bunun dışında, hangi çekim modu ya da mönüsü aktif olursa olsun, her zaman yalnızca obtüratör tuşuna basarak fotoğraf çekilebiliyor.

Kodak EasyShare CX7300 Dijital Fotoğraf Makinesi

CX7300, dijital fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için geliştirildi. Bu eğlenceli ve güvenilir şipşak dijital fotoğraf makinesi, yüksek kaliteli fotoğrafların paylaşılmasını ve basılmasını kolaylaştırıyor.

3 megapiksel çözünürlük ve 3X dijital zoom içeren makine, canlı renklere sahip 28x35 cm’lik baskılar alınmasını sağlıyor. Kullanıcılar, çeşitli ek özellikler sayesinde, fotoğraf ve video çekimlerini zorlanmadan yapabiliyor; fotoğrafları önden izleyebiliyor ve daha sonra gözden geçirebiliyor; ayrıca fotoğraflarını, e-postayla göndermenin yanı sıra evde, online ortamda ya da bir perakende satış noktasında basarak diğer kişilerle paylaşabiliyorlar.

Kodak EasyShare Yazılımı ve Yuva Birimleri

Kodak EasyShare camera dock 6000, kullanıcılara, fotoğraflarını, bağlı bulunulan bir bilgisayara, yalnızca tek bir tuşa tıklayarak aktarma imkanı veriyor. Bu birim, aynı zamanda pilin 3 saatten kısa sürede şarj edilmesini sağlıyor. CX7430 ve CX7300 kullanıcıları, Kodak EasyShare printer dock 6000 ile, 90 saniye gibi kısa bir sürede, suya dayanıklı 10x15 cm’lik baskılar alabiliyorlar.

Yeni CX modeller, Windows ve Macintosh sistemleri için, Kodak EasyShare yazılımı içeriyor. Bu da dijital fotoğrafların aktarımını, düzenlenmesini, düzeltilmesini, paylaşılmasını ve basılmasını son derece kolaylaştırıyor. Yazılımın “Daha İyi Fotoğraf İçin Tek Dokunuş” özelliği, Windows işletim sistemini kullananlara, evlerindeki mürekkep püskürtmeli yazıcılardan canlı ve parlak renklere sahip çıktılar alma imkanı veriyor; evlerde baskı alınırken sık yaşanan hata ve kayıpları önlüyor. Yazılımdan aksesuvara, çeşitli ürünlerden oluşan ödüllü Kodak EasyShare dijital fotoğrafçılık sistemi, yüksek kaliteli dijital fotoğraf çekmeyi, düzenlemeyi, paylaşmayı ve basmayı, herkes açısından basitleştiriyor.

Okuyucu Yorumları