Kodak ve Flextronics'ten işbirliği

Kodak, tüketicilere yönelik dijital fotoğraf makinelerinin tasarımı, üretimi ve dağıtımı için Flextronics ile anlaşma imzaladı.

Kodak ve Flextronics'ten işbirliği

Bu işbirliği, hem Kodak'ın global dijital fotoğraf makinesi pazarındaki kalitesini ve ürün liderliğini koruyacak, hem de daha fazla esneklik ve maliyet tasarrufu sağlayacak.

Flextronics ile bir anlaşma imzalayan Kodak, tüketicilere yönelik dijital fotoğraf makinelerinin üretim ve dağıtımını bu firmanın yapacağını açıkladı. Flextronics belli fotoğraf makinesi tasarım ve geliştirme fonksiyonlarını da yönetecek. Anlaşmaya göre, Kodak dijital fotoğraf makinesi üretimine ilişkin tüm gereksinimlerin karşılanmasını Flextronics'e devrediyor. Buna montaj, üretim ve test de dahil bulunuyor. Flextronics aynı zamanda, Kodak dijital fotoğraf makinelerinin operasyon ve lojistik yönetimini de üstlenecek. Kodak ise yüksek seviyeli sistem tasarımı, ürün dış görünümü ve kullanıcı deneyimi konularındaki geliştirme faaliyetlerini sürdürecek. Ayrıca, dijital fotoğraf makinelerine yönelik ileri düzey araştırma ve geliştirme çalışmaları yapacak. Kodak, fikri mülkiyet haklarını da koruyacak.

İşlemlerin tamamlanmasını takiben, Flextronics Japonya'daki Kodak Dijital Ürün Merkezi'nin ve Çin'deki Kodak Elektronik Ürünler'in önemli bir bölümünü çalışanlarıyla birlikte bünyesine katacak. Bu merkezlerde, dijital fotoğraf makinesi tasarım, üretim, montaj ve depolama işlemleri yapılıyor.

Kodak Tüketicilere Yönelik Dijital Görüntüleme Grubu Dijital Fotoğraf Cihazları Genel Müdürü John Blake, yeni işbirliği duyurusunu, tüketicilere yönelik dijital ürünlerde operasyon modelinin kârlılığını ve verimini artırmayı amaçlayan bir adım olarak değerlendirdi. Blake şöyle devam etti: "Flextronics işbirliği sayesinde Kodak, dijital fotoğraf makinesi operasyonlarını daha çağdaş ve rasyonel bir çizgiye oturtacak. Bu anlaşma, fotoğraf makinelerimizi pazara daha hızlı ulaştırmamızı sağlayacak; tahmin yeteneği, esneklik ve maliyet tasarrufu getirecek; Kodak markasının yenilikçi kolay kullanım özelliğini koruyacak. Kodak, pazara yeni ürünler sunmaya devam edecek."

Anlaşma, Flextronics'e de tüketicilere yönelik dijital pazarda önemli avantajlar sunacak. Kodak'ın Japonya'daki operasyonlarının sağlayacağı tasarım uzmanlığı ve Kodak üretiminin Çin'deki Flextronics fabrikasına aktarılması, Flextronics'in rekabetçi hizmetler portföyünü genişletecek. Flextronics, global düzeyde ve uçtan uca tasarım, üretim, lojistik ve tedarik zinciri mimari hizmetleri sunacak.

Kodak, fikri mülkiyet haklarının tamamını, patentlerini, Kodak ticari markalarını, marka adlarını, müşterilerini, müşteri bilgi ve ilişkilerini, ürün özelliklerini, dijital fotoğraf makinesi tasarım ve teknolojilerini kendinde tutacak.

Anlaşmaya göre, yaklaşık 550 Kodak çalışanının Flextronics fabrikasına transfer edilmesi bekleniyor.

Anlaşma, mutat düzenleyici onaylara tabi bulunuyor ve her iki firmanın hissedarlarından onay alınmasını gerektirmiyor. Anlaşmanın, gerekli tüm onaylar alındıktan ve başka birtakım koşullar yerine getirildikten sonra tamamlanması bekleniyor. Kapanış için öngörülen tarih ise Kodak'ın 2006 mali yılının üçüncü çeyrek dönemi.

Okuyucu Yorumları