Kodak’tan 6 MP Dijital Fotoğraf Makinesi

Yeni Kodak EasyShare DX7630 zoom’lu dijital fotoğraf makinesi, yüksek görüntü kalitesiyle tüketicilerin tüm beklentilerini karşılıyor. 6 megapiksel çözünürlüklü model, özel bir görüntü işleme çipine ve optik lense sahip.

Kodak’tan 6 MP Dijital Fotoğraf Makinesi

Kodak, tüketicilere yönelik 5 ve 6 megapiksel dijital fotoğraf makineleri arasında yüksek görüntü kalitesiyle dikkat çeken yeni ürünü Kodak EasyShare DX7630 zoom’lu dijital fotoğraf makinesini piyasaya çıkardı. 6 megapiksel çözünürlüklü yeni makine, Schneider-Kreuznach Variogon 3x optik zoom’lu lens, loş ışıkta otomatik odaklama sistemi ve yaratıcılığı destekleyen pek çok özellik içeriyor.

DX7630, hem küçük hacim ve kullanım kolaylığı, hem de ileri düzeyde kontrol ve performans talep eden kişiler için tasarlandı. Bu makineyle görüntüler, 75x100 cm’ye varan ebatlarda basılabiliyor; hatta 10x15 ya da 12x17 cm’lik basılabilir fotoğraf alanı korunarak % 80’e varan oranlarda tıraşlama yapılabiliyor.

Kodak DX7630’un Schneider-Kreuznach Variogon optik lens özelliği, fotoğraf karelerinde kenardan kenara parlaklık ve keskinlik sunuyor. Kodak Renk Bilimi görüntü işleme çipi sayesinde ise görüntü kalitesi artıyor. Kodak’ın özel “beyaz dengesi” algoritmasını da içeren yüksek performanslı dijital sinyal işlemci, ışık durumunu ve renk dengesini hızla analiz edip keskinlik, doğru renk ve uygun pozlama sağlıyor.

DX7630’un loş ışıkta otomatik odaklama özelliği, neredeyse tam karanlıkta bile bir nesneyi net hatlarla tanımlama imkanı veriyor. Sürekli otomatik odak sayesinde, 0,3 saniyede görüntü yakalanabiliyor. Seçilebilir odak alanları ve pozlama metrajı ile, görüntüler üzerinde tam kontrol sağlanabiliyor. Standart JPEG sıkıştırma ayarları, kullanıcılara dosya boyutları ve kalitesini daha iyi yönetme olanağı sunuyor.

DX7630, otomatik ve tam manuel kontrol mekanizmalarıyla, bağımsız diyafram aralığı ayarları, obtüratör hızı (1/1400 ile 64 saniye arası), pozlama telafisi, otomatik gruplama ve ISO denkleri sağlıyor. Makine aynı zamanda, diyafram açıklığı önceliği, obtüratör önceliği, program ve özel kullanıcı modları ile spor, portre, gece, manzara, makro ve otomatik dahil 16 ayrı görüntü modu içeriyor. Daha fazla özellik arayan fotoğrafçılar için, ilk ve son patlama modları, flaş telafisi, seçilebilir keskinlik, gözden geçirme modunda 8X’e kadar büyütme ve yüksek hassasiyette çalışma özellikleri sunuluyor.

DX7630, Kodak’ın yeni “makine üzerinde sık kullanılanlar klasörü” özelliğini de içeriyor. Kırmızı Share (paylaşma) tuşuna dokunulduğunda, birden fazla fotoğraf, makinenin içindeki online dijital albümde saklanabiliyor. Bu fotoğraflar, istenildiği zaman makinenin 5,5 cm’lik yüksek çözünürlüklü (153.000 piksel) iç/dış mekan LCD ekranından paylaşılabiliyor. Share tuşu, kullanıcıya, basmak ya da e-postayla göndermek üzere anında fotoğraf seçme imkanı da veriyor. Makinenin belleğinde en fazla 32 e-posta adresi saklanabiliyor.

DX7630, hareketli çekimler için saniyede 24 karelik video çekim olanağı sunuyor. Video çekimlerinde kapasite, mevcut belleğe göre değişiyor. Makinede standart olarak 32 MB dahili bellek bulunuyor; ek bellek istenirse, SD ya da Multi Media kartlara yönelik genişletme yuvalarından faydalanılabiliyor. Otomatik görüntü çevirme özelliği, dikey formatta çekilen fotoğrafların makine, bilgisayar ya da televizyon ekranında, sağ kısım üstte kalacak biçimde görüntülenmesini sağlıyor. Ayrıca, yeni EasyShare DX, aktif çekim modu ya da mönüsünden bağımsız olarak, her zaman yalnızca deklanşöre basarak fotoğraf çekilmesine izin veriyor.

Kodak EasyShare Yazılım ve Yuva Birimleri

Kodak EasyShare kullanıcıları, opsiyonel olarak sunulan Kodak EasyShare Camera Dock 6000 cihazıyla fotoğraflarını bağlı bir bilgisayara da aktarabiliyorlar. Bu yuva birimi, makinedeki lityum-ion pilin üç saatten kısa bir sürede tam şarj olmasını sağlıyor. Ayrıca, baskı için sunulan Printer Dock 6000 yuva birimi kullanılarak 90 saniye gibi kısa bir sürede, suya dayanıklı 10x15 cm’lik baskılar alınabiliyor.

Tüm EasyShare makinelerde olduğu gibi DX7630 da Windows ve Macintosh sistemleri için Kodak EasyShare yazılımı içeriyor. Bu sayede, dijital fotoğraf aktarımı, düzenleme, düzeltme, paylaşma ve basma gibi işlemler kolayca yapılabiliyor. Yazılımın “Daha İyi Fotoğraf İçin Tek Dokunuş” özelliği, Windows işletim sistemini kullananlara, evlerindeki inkjet yazıcılardan canlı ve parlak renklere sahip çıktılar alma imkanı veriyor; evlerde baskı alınırken sık yaşanan hata ve kayıpları önlüyor.

Makineden yazılım ve aksesuvara, çeşitli ürünlerden oluşan ödüllü Kodak EasyShare dijital fotoğrafçılık sistemi, yüksek kaliteli dijital fotoğraf çekmeyi, düzenlemeyi, paylaşmayı ve basmayı, herkes açısından basitleştiriyor.

Okuyucu Yorumları