Kodak’tan İki Yeni Dijital Fotoğraf Makinesi

Kodak’ın yeni dijital fotoğraf makineleri LS743 ve LS753, gelişmiş tasarımı ve teknolojisi ile, özellikle fotoğraf paylaşımına yönelik zengin özellikler sunuyor.

Kodak’tan İki Yeni Dijital Fotoğraf Makinesi

Kodak, EasyShare dijital fotoğraf sistemine iki yeni makine daha kattığını duyurdu. Kodak EasyShare LS743 ve LS753 zoom’lu dijital fotoğraf makineleri, küçük boyutları, gelişmiş paylaşım özellikleri, üstün görüntü kalitesi ve kullanım kolaylığı ile, kullanıcılara, ister bir doğum günü partisi, isterse bir bale gösterisinde olsun, eğlenceli anları fotoğraflama imkanı sunuyor.

Küçük bir cep telefonu boyutlarında şık alüminyum gövdesi bulunan LS743 ve LS753, Kodak’ın, fotoğraf makineleri için geliştirdiği bazı favori özelliklere sahip. Kullanıcılar, kırmızı paylaşım (Share) tuşuna dokunarak fotoğraflarını daha sonra izlemek ya da basmak üzere makinenin içindeki dijital fotoğraf albümüne yerleştirebiliyorlar. Bu fotoğraflar, daha sonra herhangi bir zamanda makinenin 1,8 inçlik geniş ve yüksek çözünürlüklü iç/dış LCD ekranlarından paylaşılabiliyor. Paylaşım tuşu, kişilere, fotoğrafları, basmak, hatta e-postayla göndermek üzere hemen seçme imkanı da veriyor. Makinenin belleğinde en fazla 32 e-posta adresi saklanabiliyor.

Her iki makinede de profesyonel kalitede Schneider-Kreuznach C-Variogon 2.8X optik zoom lens ve Kodak Color Science görüntü işleme çipi bulunuyor. Bu özellikler, zengin renklere, keskin tensel tonlara ve kusursuz pozlamaya sahip üstün görüntü kalitesi sağlıyor. LS743’ün 4 MP’lik çözünürlüğü ve 16 MB’lik dahili belleği bulunuyor. Bu da zengin detayların yanı sıra fotoğrafları 50x75 cm’e kadar büyütme olanağı veriyor. LS753 ise 5 MP’lik çözünürlüğe ve 32 MB’lik dahili belleğe sahip.

Kodak Türkiye Ürün Müdürü Burcu Yılmaz, bugüne kadar insanların, ya küçük hacimli ya da mükemmel görüntü kalitesine sahip bir dijital fotoğraf makinesi almak durumunda kaldıklarını, ama iki özelliği birden tek makinede bulamadıklarını söylüyor. Yılmaz, EasyShare LS743 ve LS753 ile birlikte, yalnızca güzel tasarım ve sıradışı görüntü kalitesi sunmakla kalmadıklarını, aynı zamanda, gelişmiş paylaşım ve kolay kullanım özellikleri de sunduklarını belirtiyor ve ekliyor: “Yakın gelecekte, bu çokyönlü makinelerin, sahilde, konser salonunda ve café’de, ceplerden ve el çantalarından çıktığını göreceksiniz. Her iki makine de her ortamda her an fotoğraf çekmek ve paylaşmak için ideal.”

Yepyeni Özellikler

Yeni Kodak makineler, zengin görüntü ve renk modları, TV çözünürlüğünde (VGA) film oynatma yeteneği, çoklu ses temaları ve SD kartı/MultiMediaCard bellek genişletme yuvası gibi akıllı teknolojik özelliklere sahip bulunuyor. Aynı zamanda, otomatik fotoğraf döndürme özelliğiyle, çekilen fotoğrafların dikey olarak makinede, bilgisayar ekranında ya da televizyonda görülmesini sağlıyor. Buna ek olarak, 10x15 cm’lik baskıya uygun 2:3 oranlı fotoğraf çekme modu bulunuyor. LS743 ve LS753 modelleri, aktif durumdaki çekim modundan ya da mönüsünden bağımsız bir biçimde, yalnızca obtüratör tuşuna basarak anında fotoğraf çekme imkanı da veriyor.

LS743 ve LS753 sahipleri, Kodak EasyShare printer dock 6000’i kullanmak suretiyle, yalnızca 90 saniye gibi kısa bir süre içinde, bilgisayarlı ya da bilgisayarsız olarak, 10x15 cm’lik, suya dayanıklı baskılar alabiliyorlar. Bu yazıcı birimi, tek bir dokunuşla fotoğrafların hızla bilgisayara aktarılmasını ve 3 saatten kısa bir sürede pillerin tam şarj olmasını sağlıyor.

Tüm EasyShare makineleri gibi, LS743 ve LS753 de Windows ve Macintosh için geliştirilmiş Kodak EasyShare yazılımı içeriyor. Bu yazılım, dijital fotoğraflara yönelik aktarım, düzenleme, düzeltme, paylaşma ve baskı işlerini kolaylaştırıyor. Yazılımın Tek Dokunuşla Daha Güzel Fotoğraflar özelliği, Windows işletim sistemi kullanıcılarına, evlerindeki inkjet yazıcılardan son derece gerçekçi baskılar alma imkanı veriyor ve genellikle evlerde baskı alınırken yaşanan ve pahalıya mal olan hataları azaltıyor.

Her iki model de gömlek cebine koyulup her yere taşınabilecek, akıllı ve şık bir fotoğraf makinesi isteyenler için ideal.

Okuyucu Yorumları