Kojima ve Konami arasında gizli anlaşma!

Oyun dünyasının efsane ismi hakkındaki yeni haberler, gizli bir anlaşmayı işaret ediyor!

Gizli anlaşma ortaya çıktı!

The New Yorker'ın haberine göre Metal Gear Solid'in yaratıcısı Hideo Kojima, yeni stüdyosunu ve oyununu duyururken Konami'den neden ayrıldığı sorularının cevap bulamamasının altında gizli bir anlaşma yatıyor. Kojima'nın, eski firmasından ayrılma şartlarını açıklamasını engelleyen bir anlaşma söz konusu.

Kıdemli oyun tasarımcısı Konami'yi 15 Aralık tarihinde neredeyse 30 yılın ardından resmi olarak terk etmişti. Ancak daha önce sunulan bir rapora göre Kojima, Eylül ayında Konami'den zaten ayrılmıştı. Şu anda inanılana göre Kojima, bir "konuşmama" anlaşması altında ve bu anlaşma Aralık ayı sonunda son bulacak.

Kojima'nın yeni oyunu konsollar arasında PlayStation 4 için özel olacak ancak PC için de sunulacak. Proje henüz başlangıç aşamasında ve bir isme veya yayın tarihine sahip değil. Kojima'nın yeni stüdyosu Kojima Productions, şu anda sadece dört çalışana sahip ve bir ofisleri de yok.

GameSpot'un bu yılın başlarındaki bir raporuna göre, Kojima, büyük ihtimal ile Metal Gear Solid V: The Phantom Pain oyununun tamamlanmasının ardından firmayı terk edecekti. Konami ve Kojima Productions arasında bir güç çarpışması bulunmaktaydı ve bunun sonucunda kıdemli çalışanların e-postalara, telefon görüşmelerine ve firma internetine erişimleri sınırlanmıştı.

Kojima, Konami için çalışmaya ilk olarak 1986 yılında başlamıştı ve 1987'den beri Metal Gear serisini yaratarak liderliğini yapmıştı. Kojima'nın diğer projelerinin arasında Snatcher, Policenauths, Boktal ve Zone of Enders bulunmakta...

Okuyucu Yorumları