Kolay Kullanım ve Performans Bir Arada

Kodak EasyShare P880 dijital fotoğraf makinesi Türkiye’de de satışa sunuldu. Yeni model, 24mm geniş açı zoom’lu lensi ve uygun fiyatı ile, daha pahalı dSLR makinelere alternatif oluşturuyor.

Kolay Kullanım ve Performans Bir Arada

Yeni Kodak EasyShare P880 zoom’lu dijital fotoğraf makinesi, Türkiye’de de satışa sunuldu. Bu ileri düzey dijital fotoğraf makinesi, fotoğrafseverlere Kodak’ın kullanım kolaylığını sunarken, istedikleri görüntüleri çekmeleri için daha gelişmiş olanaklar sağlıyor. Ayrıca, daha pahalı ve büyük dSLR makinelere yeni ve cazip bir alternatif oluşturuyor.

Kodak EasyShare P880 (8.0 MP, 24-140mm f/2.8-4.1, geniş açı lens), ister dış mekan çekimleri yapılsın, ister hızlı spor etkinlikleri çekilsin, isterse aile içindeki günlük olaylar görüntülensin, en yüksek performansı sağlayacak biçimde tasarlandı.

P880, gelişmiş ve kullanımı kolay özellikler içeriyor. Ayrıca, şaşırtıcı ve son derece net fotoğraflar için Kodak Renk Bilimi görüntü işleme teknolojisine sahip bulunuyor. Kodak’ın yeni harici aksesuvarı Kodak P20 Zoom Flash, P880 ile akıllı ve otomatik etkileşim sağlayarak ek flaş menzili yaratıyor.

Geniş Açı Keyfi

P880, fotoğrafla ciddi olarak ilgilenenler için benzersiz Kodak teknolojileri ve yeni bir fiyat-performans oranı sunuyor. 24-140mm (35mm eşdeğeri) geniş açı, f/2.8-f/4.1, profesyonel kalitede Schneider-Kreuznach Variogon zoom’lu lens ile, fotoğraf çekme yeteneklerini artırıyor. 24mm geniş açı ayarı, manzara fotoğrafçılığı için ideal olup nesnelere daha fazla yaklaşmayı mümkün kılıyor; ön plandaki nesneleri daha derin bir alanla “çekerek” mekan algısını güçlendiriyor. Öte yandan, duvar gibi engellerin istenen tüm nesneleri fotoğraf karesine sığdırmayı zorlaştırdığı iç mekan çekimleri için de ideal. Yaratıcı fotoğrafçılar, özgün portre çalışmaları ya da daha sonra kırpılmak üzere kapsamlı manzara fotoğrafları çekmek için, bu geniş perspektifi kullanabiliyorlar.

Kullanıcılar, aynı entegre lensle, çerçeveyi tam oluşturmak için manuel zoom halkasını kullanarak, 140mm’ye kadar optik zoom’lama yapabiliyorlar. Seçilebilir 25 noktalı, ileri düzey, hibrid Otomatik Odak sistemi ya da manuel odak halkası ile, loş ışıkta bile doğru odaklama yapılabiliyor. Özel flaş bağlantıları ve PC senkronizasyon yuvası ile, gelişmiş ve esnek ışıklandırma kontrolü sağlamak mümkün oluyor.

P880 modeli, program, diyafram aralığı ve obtüratör öncelikleri dahil, birden fazla çekim modu arasında seçim yapma özgürlüğü veriyor. Bu modlar tamamen elle kontrol ediliyor ve geleneksel nitelik taşıyor. Hızlı kamera ayarları için, önceden belirlenmiş manzara modları ya da otomatik mod seçilebiliyor.

P880, dSLR cihazlarda bulunmayan video özelliğine de sahip. Saniyede 30 karelik video çekilebiliyor. Tam optik zoom kullanılabiliyor ve fotoğraf makinesinde kırpma, kesme, ekleme ve birleştirme yapılabiliyor. JPEG formatında 640x480 çözünürlüklü tek video kareleri de elde edilebiliyor. Çeşitli patlama modlarına yüksek hızlı bir alternatif oluşturan bu kareler, daha sonra paylaşılabiliyor ve en fazla 10x15 cm olarak basılabiliyor.

Kodak, meraklılar için çekim sonrası esnekliği artırmak amacıyla, EasyShare fotoğraf makinelerine ilk kez RAW dosya desteğini ekledi. Bu dosyalar, fotoğraf makinesinin içinde JPEG ve TIFF dokümanları oluşturma ve yeni Kodak EasyShare v5.1 yazılımıyla RAW düzeltmeleri yapma imkanı veriyor. Yeni Kodak RAW formatı, dinamik JPEG dokümanını dosyaya gömüyor ve RAW dönüşümüne gerek bırakmaksızın, yazılımın içinde hızlı RAW dosya görüntüleme ve düzenleme olanağı sağlıyor.

Ürün, başka özelliklere de sahip bulunuyor. Örneğin, canlı histogramla, fotoğraf makinesi üzerinde poz değerlendirmesi yaparken ışıklı ya da gölgeli kısımları kırpmak mümkün oluyor. Ürün ayrıca, 2,5 inçlik ve yüksek çözünürlüklü LCD ekrana, 237 bin pikselli ve diyopterli elektronik vizöre, yüksek kapasiteli lityum iyon pile, 16-1/4000 saniye arasında değişen obtüratör hızına ve ampül ayarına, tek tuşla beyaz dengesi sağlama özelliğine, kırmızı göz oluşumunu dijital olarak azaltma işlevine ve elle kaldırılan bir pop-up flaşa sahip. P880’i P20 Zoom Flash ile kullanarak daha fazla ışık kontrolü sağlanabiliyor. Pil ve SD kart dahil 556 gr. ağırlığındaki fotoğraf makinesi, lens dahil 11,5 (en) x 9,5 (yükseklik) x 9 (derinlik) cm’lik boyutlara sahip olup elde rahatlıkla taşınabiliyor.

Bütün EasyShare fotoğraf makinelerinde olduğu gibi, bu model de Kodak EasyShare yazıcı ve makine birimleri, Imagelink baskı sistemi ve PictBridge teknolojisi ile uyumlu çalışıyor.

P880, Windows ve Macintosh sistemleri için geliştirilen yeni Kodak EasyShare yazılımının 5. sürümünü içeriyor. Bu da dijital fotoğraf organizasyonunu, düzenlemeyi, paylaşmayı ve basmayı çok kolaylaştırıyor. Tek Dokunuşta Daha İyi Fotoğraflar özelliği, Kodak tarafından geliştirilen özel renk teknolojilerinden yararlanıyor. Böylece kullanıcılar, inkjet yazıcılardan, canlı ve gerçeği yansıtan baskılar alabiliyorlar. Kodak Web sitesinden ücretsiz indirilebilen bu sürüm, gelişmiş video düzeltme özelliklerine de sahip.

P880 sahipleri, Kodak EasyShare Gallery’ye de bağlanabiliyorlar. Bu sayede, dünyanın her yerinde arkadaşları, aileleri ve meslektaşları ile görüntülerin tamamını ya da bir kısmını paylaşabiliyorlar. Bu online hizmet, yalnızca çeşiti boyutlarda elekronik paylaşım ve fotoğraf çekimine olanak vermekle kalmıyor; Fotoğraf Kitapları, fotoğraf takvimleri, hatta çerçeveleme için yaratıcı seçenekler sağlıyor.

Okuyucu Yorumları