Bitkisel hayattaki hastalarla iletişim kurmanın yeni bir yolu keşfedildi; ilk kez 36 yaşındaki bu adamda denendi

Tamamen bitkisel hayatta olan 36 yaşındaki bir hastanın oğlu ile iletişim kurmasını sağlayan, yeni bir iletişim kurma yolu keşfedildi...

Bitkisel hayattaki hastalarla iletişim kurmanın şaşırtıcı bir yolu keşfedildi

Wyss Biyo ve Nöromühendislik Merkezi, tamamen bitkisel hayatta olan kişiler için bir iletişim platformu geliştirdi. 36 yaşında tamamen bitkisel hayata girmiş Alman bir hasta, işitsel geri bildirime dayanan yeni bir beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) sistemi ile donatıldı. Hasta, işitsel geri bildirime yanıt vermek için beyin aktivitesini değiştirmeyi öğrendi. Nature Communications dergisinde yayınlanan yakın tarihli bir makaleye göre, bu yeteneği bir içecek istemek, bakıcılarından en sevdiği rock grubunu çalmalarını istemek ve küçük oğluyla iletişim kurmak için kullandı.

BCI'ler beyin hücreleriyle etkileşime giriyor, nöronların elektriksel aktivitesini kaydediyor ve bu sinyalleri eyleme dönüştürüyor. Bu tür sistemler genellikle sinirsel aktiviteyi kaydetmek için elektrot sensörleri, sinyalleri iletmek için bir yonga seti ve sinyalleri çevirmek için bilgisayar algoritmaları içeriyor. BCI'lar harici olabiliyor; elektrotların kafa derisine veya alına takılabilir bir başlıkla yerleştirilmesi veya doğrudan beyne implante edilebilmeleri bakımından tıbbi EEG'lere benziyor.

Sistemin nasıl çalıştığını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz: