Konami ve Kojima gizemi büyüyor...

Oyun dünyasının önemli ikilisi arasında yaşananlar, iyiden iyiye yılan hikayesine döndü!

Kafalar iyice karıştı!

Konami ve Metal Gear yaratıcısı Hideo Kojima arasındaki durum bir süredir gizemini korumaktaydı ve görünene göre giderek karışıyor. Kojima'nın resmi olarak oyun firması ile yollarını ayırdığını belirten haberlerin ardından Konami, Kojima'nın sadece tatilde olduğunu iddia ediyor.

Bir Konami sözcüsünün Tokyo Sports'a söylediğine (ve Kotaku tarafından çevrilen cümlelere) göre "Şu anda Kojima ve geliştirme takımını Metal Gear Solid V'i geliştirmeyi tamamlamış durumdalar ve uzun bir tatile çıktılar. Kojima halen, şirketimizin önemli bir çalışanı..."

Dahası Konami, orijinal raporda belirtilen Kojima'nın veda partisi hakkında herhangi bir bilgisi olduğunu da reddediyor. Ancak Kojima'nın bahsedilen partide yer aldığı bir fotoğrafın Twitter'da yayınlanması kafaları karıştırıyor.

Metal Gear Solid 5: Phantom Pain İNCELEME

İlk haberler, Kojima'nın 9 Ekim tarihinde Konami için çalışmayı bıraktığını söylemekteydi. İki taraf arasında neler olduğu tam olarak belli değil. İlk olarak Konami, Kojima'nın yönetici Guillermo Del Toro ile beraber çalıştıkları Silent Hills projesini iptal etmişti. Ardından da Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain'in kapağından ve oyunun pazarlamasından Kojima'nın adı kaldırılmıştı.

Konami tarafından yapılan son duyuru, durumun daha da ilginçleşmesine ve daha fazla sorunun oluşmasına sebep oluyor. Konuya açıklık gelmesi için ise, Kojima'nın bir açıklama yapması gerekiyor...

Okuyucu Yorumları