Konsol oyunları Facebook'ta!

Facebook'taki basit oyunları unutun; artık konsol oyunlarını, konsol kalitesinde Facebook'ta oynayın

Konsol oyunları Facebook'ta!

Facebook kurulduğu günden bu yana yarattığı yeni sosyal medyanın yanında bir de bu sistem üzerinde oynanabilen oyunlarla gündeme geldi. Birçok farklı firmanın ilginç ve bağımlılık yaratan oyunlarına artık bir de Gaikai isimli firma eşlik edecek, hem de çok daha farklı bir boyutta...

Gaikai'nin amacı, oyun severlerin bu güne kadar çektikleri çileleri yok etmek. Firma herhangi bir şekilde online mağazalara gitmeye gerek kalmadan ya da onlarca saat süren oyun indirme işlemine gerek kalmadan, harika grafiklerle süslenmiş oyunları ayağımıza getirmeyi planlıyor. Hal böyle olunca da bu tarzdaki bir yeniliği oyunculara sunmanın en iyi yeri Facebook olarak karşımıza çıkıyor. Ama bu sefer basit Facebook oyunlarının yerini, firmanın söylediğine göre, konsol kalitesinde oyunlar alacak.

Gakai'nin CEO'su olan David Perry konuya şu şekilde bir açıklama getiriyor; "İnsanlar oyunlarına devam etmek pahasına Facebook'un başından kalkmıyorlar. Zynga'nın bir fenomen haline dönüşmesi bu teorimin en iyi destekleyicisidir. 'Cloud Gaming' olarak lanse edilen bu oyun yapısının en büyük özelliği, oyunları oynayabilmek için herhangi bir şekilde download ya da harika bir bilgisayar sistemine ihtiyaç duymuyor olması. Kısacası bu yapı içerisinde bulunan bütün oyunları kelimenin tam anlamıyla sadece internet bağlantısı ile kullanabilecek ve arkadaşlarınızla harika bir deneyim yaşayabileceksiniz."

Peki bizi bekleyen oyunlar hangileri? Haberimizin ikinci sayfasında...

Lanse edilen oyunlar dikkat çekici

Lanse edilen oyunlar dikkat çekici
Beta testi heyecanla bekleniyor

Gaikai'nin Facebook üzerinde yapmaya hazırlandığı ilk beta test sürecindeyse şu oyunlar oynanabilir olarak karşımıza çıkacaklar:

- Saints Row: The Third
- Dead Rising 2: Off the Record
- Magicka
- Sniper: Ghost Warrior
- The Witcher 2: Assassins of Kings

- Orcs Must Die!
- Farming Simulator 2011

Firma an itibariyle Facebook dünyasına gişe rekorları kıran oyunları getirebilmek için birçok farklı yayıncıyla konuşuyor. Öyle görünüyor ki ilk beta denemesi başarılı olursa, oyunlar ve oyunculuk çok daha farklı bir yöne doğru gidecek.

Okuyucu Yorumları