Konsol üreticilerini mutlu edecek haber geldi

Çin'de yıllardır yasak olan bu "oyuncaklar" en sonunda özgürlüklerine kavuşuyorlar!

Yılların yasağı kalkıyor!

South China Morning Post'un yayınladığı bir habere göre, Çin hükümeti ülkede 13 yıldır yasaklı olan konsol satışına yeşil ışık yakmak üzere. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre, konsol satışlarının yasal hale gelmesinin nedeni, "Shanghai free trade zone" adı altında yaratılması planlanan ekonomik genişleme hareketi. Fakat Çin ile iş yapmak isteyen konsol üreticisi firmaların, uyması gereken bazı şartlar mevzu bahis. Bunlardan en önemlisi, firmaların sadece Çin için yaratılan ticaret bölgesindeki tüketicileri hedef almak zorunda olmaları. Aynı zamanda konsol oyunları piyasaya çıkmadan önce ilgili kültür bakanlıklarından onay almaları gerekecek.

Haberi yapan gazete yazarının konu hakkındaki yorumu ise şu şekilde: "Her ne olursa olsun, Çin pazarında oyun satışı yapmak isteyen firmalar, kültür bakanlığı ve konu ile ilgili diğer bakanlıklardan onay almak zorunda olacaklar. Bu da çok normal çünkü hükümet piyasaya sürülen oyun içeriklerinin gereğinden fazla vahşet ve politik konuları işleyen yapımlar olmamasını, genç nesli olumsuz yönde etkilememesini istiyor."

An itibarı ile Çin içerisinde resmi olarak hiçbir konsol satışı yapılmıyor olsa da, karaborsada yüksek miktarda Xbox 360, PS3 ve Nintendo Wii satışı yapıldığı biliniyor.

Okuyucu Yorumları