Konsoldan Süper Bilgisayara

Sony'nin "oyun" konsolu PlayStation 3 artık bilimin hizmetinde de kullanılacak!

En Hakiki Mürşit PS3

İlk çıktığı zaman oyun amaçlı çıkması sonrası her ne kadar kendini geliştirip farklı özellikler eklemeye çalışsa da Sony'nin konsolu PlayStation, kullanıcılarının çok büyük bir bölümü tarafından sadece oyun amaçlı kullanılıyor. Ancak artık PlayStation 3, barındırdığı özellikler açısından bilimin de hizmetinde olacak.

Dünya üzerinde araştırmalar yaparak "Süper Bilgisayar" adını verdikleri, süper bir son kullanıcı için bile çok aşırı denebilecek sistemler yapmaya çalışan bilim adamları, her türlü alanda kullanmak üzere hazırladıkları bu aletlerle yaşamı daha kolaylaştırmaya çalışıyorlar. Hava durumu tahminlerinin daha uzun zamanı kapsamasından borsa değişimlerine kadar bir çok alanda kullanılabilecek olan bu süper bilgisayarların konfigürasyonları da tahmin edeceğiniz üzere çok yüksek. IBM'in çalışmaları sonucu üretilen ve PlayStationın içinde bulunan Cell işlemcisi saniyede milyarlarca işlem gerçekleştirebiliyor.

Projenin kapsamı ve çalışma mantığı ise şöyle olacak. PlayStation'lar kullanılmadıkları süre içerisinde Stanford Üniversitesi'nin Cure(at)PLAYSTATION 3 sistemine bağlanacaklar ve kullanılmayan sistemlerinin bir kısmını bu merkezden yürütülen ve insanların çok büyük sorunu olan hastalıkların üzerinde yapılan çalışmaları hızlandırmayı amaçlayacak. Normal sistemde aylar sürebilen işlemler, bu büyük PlayStation ağı ile bir kaç günde tamamlanabilecek ve hastalıklardaki ilerleme aşaması çok hızlanacak.

Okuyucu Yorumları