Kontrol, Lenovo'dan Motorola'ya geçiyor!

Dünyanın en büyük üçüncü cep telefonu üreticisinde taşlar yerinden oynuyor.

Cep devinde büyük değişim!

Levono, Motorola Mobility'yi 2014'te satın aldığında iki birim, dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi haline gelmişti. Lenovo bugün Motorola Mobilty'nin cihazlarının tam kontrolüne sahip.

Lenovo Mobile Grubu Başkanı Chen Xudong'un gazetecilere yaptığı bir açıklamaya göre ise Lenovo, yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında çalışan sayısını yüzde 5'e kadar azaltacak, Lenovo'nun mobil birimi ise Motorola Mobile'a katılacak. Bu, Lenovo'nun tüm mobil cihaz tasarlama ve üretim işini, kendisine bağlı olan Motorola Mobility'ye bırakacağı anlamına geliyor.

Sadece birkaç ay önce Lenovo ve Motorola, birlikte yeni cihazlar tanıtacak gibi görünmüşlerdi. Lenovo Başkanı Yang Yuanqing, bu sırada "çok heyecan verici ürünler, telefonlar ve saatler" üreteceklerini söylemişti. Ancak Lenovo, 2015'in ilk çeyreğinde net karında yaşadığı yüzde 51 düşüşün ardından gelen masrafları azaltma planları yapmaya başladı. Lenovo, çeyrekle ilgili raporunda durumu "ana pazarlardaki birkaç zorluğa" bağlamıştı. Firma bu sırada mobil bölümünü Motorola'nın gücünü ortaya çıkaracak biçimde baştan aşağı yeniden yapılandıracağını da söylemişti.

Son değişiklikle birlikte akıllı telefonların tasarım, geliştirme ve üretiminden Motorola sorumlu olacak. Hamle, mobil bölümün çalışanlarının da Motorola'nın kontrolüne geçeceğinin işaretini veriyor. Bölümün başında ise Motorola Mobility Başkanı ve COO'su Rick Osterloh olacak. Verilen bilgiye göre bölüm, Lenovo ve Motorola markalarını kullanmaya devam edecek.

Okuyucu Yorumları