Konusu bile olmayan oyunun filmi yapılıyor

Bir facia daha mı? Yıllar öncesinin klasiği, konusu bile olmayan bir oyun beyaz perdeye geliyor...

Atari'den Hollywood'a!

Hollywood gerçekten konu sıkıntısı çekiyor olmalı. Çünkü Universal Studios, hiçbir konusu olmayan, sadece gelen astroidleri vurduğumuz klasik Atari oyunu Asteroids'in filmini çekmeye hazırlanıyor! İlginç bir arka plan hikayesi bile olmayan, hatta grafikleri bile pek olmayan oyunun filminin nasıl olacağını herkes merak ediyor.

Asteroids, 1979 yılında Atari'nin çıkarttığı klasik bir Arcade oyunu. Zamanının en popüler ve etkili oyunlarından biri olan Asteroids'de vektör grafikler vardı. İki boyutlu ekranda bir uzay gemisini astroid tarlasında kontrol ediyor ve uçan dairelerle savaşıyorduk.

Lara Croft: Tomb Raider gibi filmlerde geniş bir arka plan, bir dünya ve önemli bir karakter vardı. Oysa Asteroids'de bunların hiçbiri yok, haliyle film haline getirilmesi için bu dünyaya derinlik, arka plan hikayesi ve bir ana karakter yaratılması gerekiyor. Hollywood'un bu işi omuzlarına yüklediği adam ise Matthew Lopez. Disney eğitimi almış, Bedtime stories ve Race to Witch Mountain isimi eserler üzerinde çalışmış bir yazar.

CHIP Online'dan başrol oyuncusu önerileri...

CHIP Online'dan başrol oyuncusu önerileri...
Arnold başrol için ideal olabilirdi, ama o artık bir vali...

Tam bir Hollywood klişesi olmasını beklediğimiz filme bizim de başrol oyuncusu önerilerimiz var. Mesela Bruce Willis'i seçerlerse filmin sonunda kahramanımız yara bere içinde insanlıktan çıkmış olacak. Yok Arnold Schwarzenegger'i seçerlerse yüzündeki yaraların altında onun bir makine olduğunu keşfedebiliriz. Çok yaşlanmış olmasa Sylvester Stallone da bir Rambo performansıyla bizleri büyüleyebilirdi. Ama Bruce Almighty'deki gibi bir karakterle Morgan Freeman'ı oynatırlarsa neler olur bilemeyiz. Bu örnekleri verme amacımız işin saçmalığını vurgulamak. Bu haberle birlikte ancak Hollywood'la dalga geçecek bir mevzu daha çıkmış oluyor. İnşallah bir çocukluk anımızı daha mahvetmeden vazgeçerler.

Okuyucu Yorumları