Köpeğinizi cebinizle kontrol edin!

Köpeğinize söz geçirmek için sadece ufak bir cihaz ve cep telefonunuz yeterli! Haberimizde...

Ceple köpek kontrolü!

Yenilikçi bağlantı teknolojileri ile pek çok teknolojik cihazı uzaktan kontrol edebiliyoruz. Peki, bunu canlılar üzerinde de gerçekleştirebilir miyiz? Anlaşılan, cevap "evet." Bu yeni uygulamayla birlikte artık köpeğinizi uzaktan, yanına hiç yaklaşmadan kontrol edebilecek, ona verdiğiniz komutları uygulamasını sağlayabileceksiniz. Nasıl mı? Hepsi haberin devamında...

Köpekler üzerinde bu tür çalışmalar ilk değil. Daha önce bir Japon oyuncak yapımcısı tarafından geliştirilen Bowlingual isimli cihaz ile insan sesinin "havlamaya" dönüştürülebildiği iddia edilmişti. Ancak indiegogo'da bağış toplamaya baişayan yeni proje daha farklı ve sonuç vermeye daha yakın görünüyor.

Pet-Remote ismi verilen bir cihaz vasıtasıyla çalışan sistem, oldukça kolay ve anlaşılabilir görünüyor. Pet-Remote isimli minik cihazı köpeğinizin tasmasına takıyor ve iPhone veya iPad'inize indireceğiniz Pet-Remote uygulamasını açarak hemen komut vermeye başlayabiliyorsunuz. Sistem ile köpeğinize otur, kalk, yuvarlan, uzak ve daha pek çok farklı komutu verebilmeniz mümkün. Bluetooth sinyalleri ile çalışan sistem, siz uygulama üzerinden belirli bir komutu seçtiğinizde köpeğinizin tasmasındaki cihaza titreşimler yayıyor.

Eğer fikir hoşunuza gittiyse ve daha fazla detaya ulaşmak isterseniz, buraya tıklamanız yeterli...

Okuyucu Yorumları