Kopya çekenlerin yeni kabusu!

Çin'in üniversite sınavına girip kopya çekmeyi deneyenlerin yeni kabusu ile tanışın!

Kopya çekenin kabusu!

Çinli sınav gözetmenleri, ülkenin en önemli sınavlarından birinde öğrencilerin kopya çekmelerini engellemek için yeni teknolojilerden faydalanıyorlar.

Genel olarak gaokao veya "büyük sınav" olarak bilinen üniversite giriş sınavı, her yıl düzenleniyor ve yaklaşık olarak dokuz milyon kişi her yıl bu sınava katılıyor.

Ancak bu kişilerin bazıları, şanslarını arttırmak için kopya çekmeyi deniyorlar. Özel bir kalem aracılığı ile çekilen sınav sorularının fotoğrafları, dışarıda bulunan birine gönderiliyor ve bu kişi de bir kulaklık aracılığı ile doğru cevapları söylüyor.

Bu yüzden de Henan bölgesindeki Luoyang şehri, sınavın yapıldığı bölgedeki anormal radyo aktivitelerini izlemek için drone'ları kullanmaya başladı. Öğrencilerin başlarının 500 metre üstünde uçan UAV, herhangi bir sorun olur ise okul görevlilerine bildirebiliyor.

Sınav gözetmenleri, tablet bilgisayarları aracılığı ile drone'u kontrol edebiliyorlar ve böylelikle kopya çeken kişinin tam yeri belirlenebiliyor. Yakalanan kişilerin ise sınava girişleri 3 yıl boyunca yasaklanıyor...

Okuyucu Yorumları