Korkunç e-sigara gerçeği!

Sigarayı bırakmak için elektronik sigaraya sarılanlara şok: Korkunç gerçek canınızı çok sıkacak...

Korkunç e-sigara gerçeği!

Her yıl yüz binlerce kişinin ölümüne neden olan sigarayı bırakmak tiryakiler için her zaman çok kolay olmayabiliyor. Bu nedenle çıkan yardımcı ürün ve hizmetler arasında en popülerlerinden biri ise elektronik sigara olarak bilinen aygıtlar. Fakat son araştırmalar elektronik sigaraların sanıldığı kadar masum olmayabileceğini ortaya koyuyor.

Sigaranın zararlarından korunmak amacıyla alışkanlığı azaltmaya yönelik bir simülasyon olarak kullanılan elektronik sigara, ABD'de yapılan son araştırmaya göre neredeyse aslı kadar zararlı çıktı. Elektronik sigara üzerinde yapılan incelemeye göre dumanında dietilen glikol'e rastlandı. Dietilen glikol sıklıkla antifrizde kullanılan ve insanlar için zehirli bir madde.

Virginia Üniversitesi'nde gerçekleşen diğer bir araştırmada ise elektronik sigaranın içerisinde bulunan nikotinin aslında, içenlerin vücuduna ulaşmadan duman ile birlikte kaybolduğu ortaya çıktı. Bilim adamları 16 mg'lık bir elektronik sigara kartuşundan 10 nefes çekilmesi sonucunda vücuda neredeyse hiç nikotin geçmediğini, onun yerine dietilen glikol veya kanserojen nitrozamin maddesinin bünyeye alındığını söylediler.

Okuyucu Yorumları