Korkutan iPhone 5 dedikodusu

Eğer iPhone 5 hakkındaki bu iddia doğru çıkarsa, pek çok iPhone kullanıcısı zor durumda kalabilir...

Korkutan iPhone 5 dedikodusu

Reuters'in iki kaynağa dayanarak verdiği habere göre Apple, yeni iPhone'da 30 pin'li bağlantı noktası yerine 19 pin'li yeni bağlantı noktasını kullanacak. Bu sayede, kulaklık girişi de bu bağlantı noktasının hemen yanında, yani telefonun alt kısmında kendine yer bulabilecek. İddia, daha önce de dile getirilen, "30 pin'li bağlantı noktası tarih oluyor" haberlerini bir kez daha "doğruluyor".

Eğer bu söylenti doğruysa, iPhone/iPod/iPad'i destekleyen yükleme/müzik cihazlarının da kullanılmaz hale gelmesi ihtimal dahilinde. Çünkü bu cihazların hepsi, bugüne dek 30 pin'e göre geliştirilmişti. Hatta bu değişiklik, araçlardaki bağlantı noktalarını bile kullanılamaz hale getirebilir.

Öte yandan daha küçük bir girişin daha küçük, ince bir cihaz anlamına geldiği de düşünülebilir. Ne var ki, Apple'ın geriye dönük uyumluluk konusuna Microsoft kadar önem vermediği de bilinen bir gerçek.

Belki Apple yeni telefonu için bir adaptör sunacaktır ama bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek için muhtemelen Ekim ayına kadar beklememiz gerekecek.

Okuyucu Yorumları