Korsan boks maçı yayınları, Twitter'ı sarstı!

Dünyanın beklediği bir boks maçı, bir internet hizmeti ve tartışılan açıklamalar! Hepsi bu haberde.

...Ve korkulan oldu!

"Yüzyılın boks müsabakası" olarak değerlendirilen Floyd Mayweather ve Manny Pacquiao arasındaki mücadele, programı yayınlayan Showtime ve HBO'ya 400 milyon dolardan fazlasını kazandırdı. Ancak yasal yollardan izlemek için 90 dolar ile 100 dolar arasında bir ücret ödemeniz gereken maç, Twitter'ın yeni Periscope hizmeti yoluyla birçok kanaldan korsan olarak yayınlandı. Periscope hizmeti ilk kez duyurulduğunda en büyük korku da, zaten korsan yayınlar konusunda ortaya çıkmıştı ve şimdi bu korkunun gerçek olmaya başladığı görülüyor.

Mashable'ın haberine göre maç sırasında Periscope üzerinden canlı yayın yapan hesapların sayısı, yüzlerceydi ve bazı popüler kanallar, 10.000 izleyiciye ulaştılar. Maç, Twitter'daki paylaşımlarda da çok kez kendinden bahsettirdi ve "mention"ların sayısı Pazar günü 3,4 milyona ulaştı. Ancak Periscope'taki korsan yayınlar, Twitter ve Twitter'ın sahibi olduğu Periscope'un çalışanları arasında da tutarsız söylemlere yol açtı.

Twitter CEO'su Dick Costolo, "kazanan... @periscopeco" şeklinde bir tweet gönderirken Twitter'ın yatırımcılarından Chris Sacca, "Periscope, nakavt ile kazandı" tweet'ini paylaştı.

Bu tweet'ler, bazı çevrelerden tepki çekti ve bazı yorumcular, Twitter'ın kendi gelirlerinden övgüyle bahsetse de, aslında başkalarına zarar verdiğini ileri sürdü.

En son Game of Thrones bölümünde de benzer bir korsancılık sorunu yaşanmıştı. Periscope kullanıcılarının korsana yatkınlığı, yakın gelecekte sorunlara yol açacak gibi görünüyor. İş ilişkilerini korumak için Twitter'ın bu sorunları hızla gidermesi gerekecek.

Okuyucu Yorumları