Korsan indirmeler oyun satışlarına destek oluyor..

Yeni bir araştırma, korsan indirmelerin yasal oyun satışlarına yardımcı olduğunu söylüyor!

"Korsan, oyunlara zarar vermiyor"

Bilgisayar oyunu korsanları ilk var olduklarından beri endüstrinin en yoğun tartışmalarından biri bu davranış şeklinin gerçekten oyun satışlarına zarar verip vermediğiydi. 2010 yılında Business Software Alliance yaptığı tahminlerde genel yazılım korsanlığının dünyaya yılda 51 milyar dolara ve yarım milyon işe mal olduğunu söylemekteydi. Hatta her korsan indirmenin bir satışı ortadan kaldırdığını düşünmeyen kişilerin büyük çoğunluğu bile yasa dışı indirmelerin genel oyun satışına negatif bir etkisi olduğunu düşünmekteler.

Bu yüzden de Avrupa Komisyonu tarafından yaptırılan bir araştırmanın "(oyunların) yasa dışı tüketiminin artan yasal tüketime yol açtığını" keşfetmesi oldukça şaşırtıcı. Araştırmaya göre yasa dışı indirilen her 100 oyun için oyuncular yasal olarak normalden 24 oyun daha fazla almaktalar.

306 sayfalık raporda bazı eksikliklerden bahsediliyor ve bunlardan biri, sonuçların %45'lik hata payı. Bununla beraber rapor, filmler ve kitaplarda daha olumsuz bir sonuç olduğunu ve müzik üzerinde bir etkisi olmadığını da belirtiyor. Bu da oyunların, korsan indirmelerin fayda sağladığı tek tek alan olduğu anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları