"Korsan işimize geliyor!"

Dev şirketlerin "Korsana hayır" açıklamalarına alıştık ama bu şirket tam tersini söylüyor...

"Korsan işimize geliyor!"

Hüseyin Cem Köylü

Angry Birds'ün yapımcısı Rovio'nun başkanı Mikael Hed, Midem Music Conference'ta yaptığı konuşmada müzik yapımcılarının korsan politikalarını eleştirdi: "Müzik endüstrisinden çok şey öğrendik, fakat korsanla savaşma yolları korkunç. Korsanlık aslında o kadar da kötü bir şey olmayabilir; günün sonunda bize daha çok iş sağlayabilir. Müzik endüstrisinden bir şey aldık, o da müşterilerimizi kullanıcı olarak değil hayran (fan) olarak görmekti. Bugün bunu yapıyoruz, ne kadar hayranımız olduğu hakkında konuşuyoruz. Eğer bu hayranlarımızı kaybedersek, işimiz biter. Fakat hayran grubumuzu büyütebilirsek, işimiz de büyür."

Sözlerinin "Korsanlık iyi bir şey" olarak değerlendirilmesinin sebebi ise, Rovio'nun patronlarının Asya'daki korsan pazarlamalara göz yumması. Hed, mahkemelerle uğraşmanın şirkete bir faydası olmayacağını söylüyor: "Bizim de korsanlık ile sorunlarımız var, sadece uygulama olarak değil fakat özellikle kullanıcı ürünlerinde. Özellikle Asya'da çok sayıda pazarlamacı lisanssız sahte ürünleri satıyorlar."

Peki ama Rovio korsanı nasıl "olumlu" görebiliyor? Cevap haberimizin ikinci sayfasında...

Amaç yeni hayranlar kazanmak...

Amaç yeni hayranlar kazanmak...

Kısacası Rovio'ya göre piyasadaki binlerce sahte peluş oyuncak, firmanın yeni hayranlar kazanmasını sağlayabilir. Fakat Rovio, ne zaman ki korsanlık Angry Birds markasını zedeleyecek veya hayranlarımıza zarar verecek olursa bu konuda hamle yapmaya hazırız diyor.

Hed sözlerinin başka bir bölümünde ise müzik yapımcılarıyla anlaşmak ve müzik parçalarını Angry Birds'ün içine kaymak istediğini belirtti: "Uygulamalarımız kanal haline geldi ve biz bu kanalı başka ürünlerin reklamını / satışını yapmak için de kullanabiliriz. İçerik kanala uygun şekilde dönüştürülmüş olacak, klasik kanallar artık reklam için en iyi yol değil."

Okuyucu Yorumları