Korsan rekoru: Download rekoru kıran filmler

2009'da korsan filmler indirilme ve satış rekoru kırdı: İşte korsanda 2009'un TOP 10 filmi...

2009'un "en korsan" filmleri!

2009 yılında en çok korsan kopyası basılan 10 filmi, 10. sıradan ilk sıraya doğru hazırladığımız galerimizde bulabilirsiniz.

2009'da da korsan kopyacılara karşı sert hamlelerde bulunuldu; fakat yine de dosya paylaşımcıları kendilerini bu işten alamıyor. Korsanlar geçen seneye nazaran internete çok daha fazla film yüklediler; lakin bu durum filmlerin gişe başarısında negatif bir etki yapmadı. Bu konuda hazırldığımız ayrıntılı bir haberi burada bulabilirsiniz.

Korsan sayısındaki artışa rağmen 2009, film endüstrisi için bir rekor yılıydı: Sadece Kuzey Amerika ve Kanada'da sinema biletleriyle toplam 10 milyar Dolar hasılat elde edilerek şimdiye kadar ulaşılamamış bir değere ulaşılmış oldu. İşin daha ilginç tarafı ise illegal film indirmelerinin sayısı büyük ölçüde artmasına rağmen bu hasılatın elde edilmiş olması oluyor.

85 milyondan fazla indirilen 10 film!

85 milyondan fazla indirilen 10 film!

Sadece en çok kopyalan filmlerin Top 10 listesinde bulunanlar bile BitTorrent ağı üzerinden 85 milyondan defadan daha fazla indirildi. Listede gişe başarısı yüksek olan filmlerin yanında ticari açıdan sınırlı başarı elde eden filmlerin de olması şaşırtıcı. Mesela Guy Ritchie'nin "RocknRolla" filmi 9 milyondan fazla indirilerek Top 10 listesinde 3. sıraya yerleşti; fakat gişede sadece 25 milyon Dolar hasılat elde edebildi. Diğer bir açıdan bakıldığında ticari açıdan şimdiye kadarki en başarılı filmler olan "Buz Devri 3" ve "2012", Top 10 download listesine giremeyip, alt sıralarda yer aldı.

2009 yılında en çok korsan kopyası basılan 10 filmi, 10. sıradan ilk sıraya doğru hazırladığımız galerimizde bulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları