Korsan Windows XP can yakıyor

Microsoft eski olmasına bakmadan, korsan Windows XP'lerin peşini bırakmamaya kararlı!

Korsan Windows XP can yakıyor

Windows XP, yayın hayatının sonuna gelmiş bir dergi misali, Microsoft'tan gelecek son desteğin kesileceği günü bekler şekilde yoluna devam ediyor. Fakat her ne kadar eski olursa olsun, bir şekilde ona el uzatıldığı zaman, gelir geçer hukuk hükümleri gündeme geliyor.

Atlanta Michigan'da yaşayan 48 yaşındaki Bruce Alan Edward, geçtiğimiz Perşembe günü illegal Windows XP Professional ve Office 2003 Professional kopyalarını eBay üzerinden sattığı gerekçesi ile federal mahkemenin karşısına çıktı. Raporda yazan bilgilerse gerçekten ilgi çekici zira Edward Mayıs 2008 ile Eylül 2010 tarihleri arasında tam tamına 2,500 adet Microsoft yazılımı satmış durumda. Yapılan bir hesaplamaya göreyse Microsoft'un bu miktarda yapacağı rakam karşılığı elde edeceği hasılat 1.2 milyon dolarken, kopya ürün satan Edward sattıklarından 140,000 dolar kazanmış.

Beş farklı mahkeme tarafından telif hakkı ihlali suçu ile hakkında işlem yapılan Edward ise, şimdilik hakkında çıkacak nihai kararı bekliyor. Eğer yapılan tüm suçlamalar kabul edilirse, kendisini 45 yıl hapis ve 1.5 milyon dolarlık para cezası bekliyor olacak.

Okuyucu Yorumları