Korsan XP ile dolandırıldı, MS'i ikna edemedi

Korsan XP ile dolandırılan kullanıcı, MS'i hırsız olmadığına ikna etmek için bakın neler yaptı?

Korsan XP sorun oldu!

Pek çok kullanıcı korsan yazılımın zararlarının farkında ve uzak durmak için elinden geleni yapıyor. ABD'de yaşayan William adlı bir adam da korsandan uzak durmak için çaba sarf etti ama dolandırıcılar onu zorla korsan kullanmak zorunda bıraktı. Daha kötüsü korsan olmadığını Microsoft'a ispat etmesi hiç de kolay olmadı.

William 2007 yılında internet üzerinden bir Windows XP işletim sistemi almıştı. Korsan olup olmadığını Microsoft Genuine Advantage aracıyla kontrol eden William, elindeki XP'nin yasal olduğuna ikna oldu. Fakat geçtiğimiz günlerde Microsoft William'ın kullandığı XP'nin korsan olduğuna karar verdi ve işletim sisteminin güncellemelerini kapattı. William telefonla Microsoft'u aradığında dolandırılmış olduğunu anladı ama daha kötüsü Microsoft'un durumu düzeltmek için ondan cezalı bir ücret istemesi oldu. William hırsızlıkla suçlandığına çok bozuldu ve Microsoft'u dolandırıldığına ikna etmek için uzun süre uğraştı.

Uzun çabalar sonunda sorununu çözen William yine de mutlu değil. Microsoft'un bu durumda kendisini haksız yere suçladığını ve 2007'de yasal dediği sistemi 2 yılda yasa dışı ilan ederek kendi sistemindeki sorunun suçunu kullanıcıya yüklediğini iddia ediyor.

Okuyucu Yorumları