Korsan yazılım satmanın ağır faturası...

Korsan yazılım satmanın bedeli ağır oldu: 41 ay hapis, kesilen para cezasının yanında bir hiç...

Korsan yazılımın faturası!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde yaşayan 24 yaşındaki bir genç, 41 ay hapis cezasına çarptırıldı. Haberi çarpıcı kılan ve CHIP Online'a taşımamızın en büyük nedeni ise bu gencin korsan yazılım satışından böylesi büyük bir cezaya çarptırılmış olması.

İsterseniz olayın öncesine gidelim: Timothy Kyle Dunaway isimli korsan, 2008 yılının Ekim ayında illegal yollardan yazılımları para karşılığında kullanıcılara satmaktan dolayı tutuklandı. Yazılım şirketlerini (milyon dolarlarla ifade edilen) büyük bir zarara uğratan korsan, yargılandığı mahkemece suçlu bulunarak geçtiğimiz Salı günü gerçekleşen son duruşmasında 41 ay hapis cezasına çarptırıldı.

41 aylık hapis cezasının yanı sıra patent hakkını ihlal ettiği şirketlere 810.257 dolar tazminat ödemeye de mahkum olan Dunaway, Avusturya ve Malezya'da bulunan yaklaşık 40 web sitesine öncülük ediyor ve bu siteler aracılığıyla 2004 yılının Temmuz ayından 2008 yılının Mayıs ayına kadar illegal olarak yazılımları kullanıcılara pazarlıyordu.

Okuyucu Yorumları