Korsana ağır bir darbe daha!

Son zamanlarda korsana karşı girişilen harekat haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! İşte son olay...

Korsana bir darbe daha!

Amerika, iyice artan internet korsanlığına bir dur demenin vaktinin geldiğini dile getirdi. Amerika'nın internet üzerinden yasa dışı yollarla, başka ülkeler üzerinden kullanıcılara ulaşan müzik, film v.b. verilerden dolayı yıl içerisinde milyarlarca dolar kaybettiği belirtildi.

Motion Picture CEO'su Bob Pisano; "Yayınlanan ürünlerin içeriklerini ve fikri mülkiyet haklarını dijital ortamlarda korumak çok büyük önem arz etmektedir" diyerek durumun ciddiyetini belirtti. Ayrıca Amerika'daki bilgisayar ve oyun yapımcılarının da kullandıkları koruma sistemlerini arttıracakları gelen diğer haberler arasında.

Korsan ve taklit ürünlerin denetlenmesi yönünde neredeyse hiçbir çaba sarf etmeyen Çin'e olan tepkiler artıyor. Özellikle Amerikan Ticaret Temsilcisi Ofisi yıllardır Çin'deki ve Rusya'daki illegal Amerikan film ve müziklerinin önüne geçmeye çalışıyor. 2007 yılında Rusya'daki en büyük illegal sitelerden birisi olan Allofmp3, yoğun baskı sonucunda kapatılmıştı.

Başkan yardımcısı Joe Biden'se; "Kendi sınırları dahilinde bile olsa bizim mallarımızı herhangi bir illegal yol ile kullanan hükümetlere direk ve sert bir cevap vermek bizim görevimizdir" açıklamasında bulundu.

Okuyucu Yorumları