Korsana evet dedi, başına gelmeyen kalmadı!

Korsan'a "hayır" demeyen oyun firması, bu iyi niyetini bakın nasıl ödemek zorunda kaldı...

Korsana evet dedi, sonra...

Bu yılın başında piyasaya çıkan Project Zomboid isimli "indie" oyun kullanıcılardan oldukça ilgi gördü. 5 euro'ya satın alınabilen oyunun geliştirici firması Indie Stone ise iyi niyetlerinin kurbanı oldu.

Kazandıkları parayı korsandan kurtulmak için DRM gibi koruma programlarına yatırmak yerine oyunu geliştirmeye ayıracaklarını belirten firma, korsanın kaçınılmaz olduğuna inanıyordu. Oyunun test ekibi tarafından internete sızdırılan Project Zomboid'in bu ay içerisinde bir de korsan sürümü çıktı. Ancak bu sürümün içerisinde bulunan "güncelle" seçeneği Indie Stone'u zor duruma soktu. Korsan güncellemeler BitTorrent yerine oyunun sunucularından güncelleme yapıyordu.

"Oyunun bu otomatik güncelleme seçeneği olan sürümleri bizi mahvedebilir. Cloud tabanlı bir dağıtım modelimiz bulunuyor ve dosyalar dünyanın her yerine kullanıcıların isteği üzerine gönderiliyor. Bu da şu anlama geliyor, oyunu indiren herkes için para ödemek zorunda kalıyoruz."

Bu durumun önüne geçebilmek için bir çözüm bulana kadar Indie Fame oyunu kapatmış durumda. Şimdilik oyunun bedeva bir teknoloji demo'su tabii ki BitTorrent üzerinden firma tarafından dağıtılıyor.

Okuyucu Yorumları