Korsana hayır diyenlerde artış var

Açıklanan son rakamlar, internetten yasal içerik indirme oranında yaşanan artışı ortaya koydu.

Korsan biter mi?

İnternetin yaygınlaşmasıyla beraber birçok sektör için oldukça ciddi bir problem haline gelen korsan kullanımı oranı hızla artmaya devam ediyor. Ancak araştırma şirketi NPD, internet üzerinden indirilen legal müzik oranıyla ilgili oldukça çarpıcı bir bilgiyi geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurdu.

Buna göre 2007 yılının üçüncü çeyreğinden bu yılın aynı dönemine kadar %29'luk bir büyüme oranı yakalayan legal müzik indirme oranı, %23'lük bir büyüme oranını yakalayan korsan indirmeyi geride bırakmayı başardı.

Yine aynı araştırmaya göre internet kullanıcılarının yaklaşık %15'lik kesimi iTunes ve AmazonMP3 gibi online müzik mağazalarından müzik satın alırken, CD satışlarında da %19 oranında bir düşüş yaşandı.

CHIP Online yorumu:
Araştırma aslında internetten içerik indirenlerin arttığını ortaya koyuyor. Hem korsan, hem de legal içerik indirenlerin artması bunun kanıtı. Önemli olan nokta ise, yeni internet kullanıcılarının korsan içerikten çok yasal içeriğe prim veriyor oluşu. Bu durum, yapılan korsan karşıtı kampanyaların da, tam anlamıyla olmasa da, işe yaradığının bir göstergesi...

Okuyucu Yorumları