Korsan’a Karşı Büyük Ödül Türkiye’nin

BSA Türkiye, Müyap ve Ampec ile Türkiye genelinde korsan kullanıma karşı gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda, 60 ülke arasında “Best of BSA 2005” ödülüne sahip oldu.

Korsan’a Karşı Büyük Ödül Türkiye’nin

Yasal yazılım kullanımının ülke genelinde geliştirilmesini hedefleyen Business Software Alliance (BSA), telif hakları bilincini artırmak ve lisanssız yazılım kullanımını önlemek amacıyla hem dünyada hem de ülkemizde birçok çalışmalar yürütüyor.

BSA, Müyap ve Ampec’in ortaklaşa başlattığı “Korsan Ürün De Çalmaktır” kampanyası, korsan ürün kullanmanın hırsızlıktan hiç bir farkı olmadığı düşüncesi ile 2005 yılında Türkiye çapında bir çok işyeri ve kuruluşda kontroller yaparak yasal kullanıma teşvikte bulundu.

Bu yıl ilki düzenlenen uluslararası BSA organizasyonları ödüllerinde BSA Türkiye, telif hakları ve yasal yazılım kullanıma teşvik kampanyası ile 60 ülke arasından pazarlama kategorisinde “2005 En İyi Ödülü” ‘nün sahibi oldu.

Korsan yazılım Türkiye ekonomisi için büyük tehlike!

Bilgisayar yazılımlarının yasadışı yollardan çoğaltılıp dağıtılması ve kullanılması anlamına gelen yazılım korsanlığı, dünya ekonomisi için olduğu gibi Türkiye için de ciddi tehdit oluşturuyor. IDC tarafından gerçekleştirilen “Dünya Yazılım Korsanlığı Araştırması”nda, 2004 yılı itibariyle Türkiye’de kullanılan yazılımların %66’sı yasa dışı olduğu sonucu ortaya çıktı. Bu sonuç, Türkiye’de kullanılan her üç yazılımdan ikisinin korsan olduğunun önemli bir göstergesidir. Aynı araştırmada, Türkiye’de 2003 yılında 127 milyon dolar olarak belirlenen ekonomik kaybın, 2004 yılında 182 milyon dolara kadar çıktığı belirtiliyor. Yine aynı araştırmaya göre korsan kullanımı sadece %10 düşürmek Türkiye BT sektörünün %120 büyüyerek bölgedeki en büyük Bilişim pazarı olmaısnı sağlayabilir ve 30,000 kişiye istihdam sağlayabileceği öngörülüyor.

Okuyucu Yorumları