Korsana karşı savaş büyüyor...

Korsan yazılımla savaşını sürdüren BSA'ya destek yağıyor: İşte savaşa katılan yeni isimler...

Korsana karşı güç birliği

Türkiye'de ve dünyada korsan yazılımın önlenmesi ve telif hakları bilincinin yerleşmesi için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren BSA, yerli ve global yazılım şirketlerinin buluşma noktası olmaya devam ediyor.

Ana faaliyet alanı coğrafi bilgi sistemleri ve mühendislik yazılımları olan Türkiye'nin 20 yıllık yazılım üreticisi Netcad, ülkemizde ürünleri Bilgi ve Teknoloji Grubu tarafından dağıtımı gerçekleştirilen Embarcadero Techonologies ve Acronis, BSA Türkiye'nin yeni katılımcıları oldular.

Netcad, Embarcadero ve Acronis'in BSA'nın uğruna savaş verdiği telif haklarının korunması, inovasyon, büyüme ve global ekonomide harket özgürlüğü gibi değerleri simgeleyen 3 büyük yazılım firması olduğuna dikkat çeken BSA Türkiye Genel Koordinatörü Elçim Barkay, "Bu firmaları katılımı BSA'nın yerel ve global alanda sesinin daha yüksek ve daha etkili çıkmasını sağlayacaktır. BSA'nın korsan yazılıma karşı verdiği büyük savaş, korsana karşı ortak bilinç yaratma çalışmaları ve fikri mülkiyet haklarının korunması için gösterdiği çabalar sonucu katılımcılarımızın daha da artacağına inanıyoruz." dedi.

Telif haklarının korunması çok önemli

Telif haklarının korunması çok önemli

Türkiye'nin önde gelen yazılım üreticisi firmalarından biri olan Netcad'in ana faaliyet alanı, coğrafi bilgi sistemleri ve mühendislik yazılımları üretimidir. Bu alanda çalışmalarını 20 yıldır sürdüren Netcad'in lisanslı ürün sayısı 15 bine ulaşmış bulunmaktadır. Sektöre uzman yetiştirirken, programları üniversitelerde ders olarak okutulan ve ürünleri birçok kamu kurumuda yönetimlerin çözüm aracı olarak kullanılan Netcad, yazılım telif haklarının korunması ve desteklenmesi için gerekli hassasiyeti gösterip uzun süredir bu konuda ciddi birçok girişimde bulunmuş ve bu konuda yürütülen gayretlerin birleştirilmesini hedefiyle BSA organizasyonuna katılmıştır.

Merkezi ABD-San Francsco'da bulunan Embarcadero Technologies, veritabanı tasarımı, geliştirmesi ve yönetimi araçları üreterek, iş akışları modelleme alanlarında çözümler sunan global bir markadır. Embarcadero Technologies yazılımlarının Türkiye'de dağıtımı Bilgi ve Teknoloji Grubu tarafından gerçekleştirilmektedir. Acronis ise merkezi ABD Massachussets'te olan ve yedekleme (backup) çözümleri üreten dünyanın önde gelen yazılım şirketlerinden biridir.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları