"Korsanı asla yenemeyeceğiz"

Korsan paylaşımın önüne engellerle ve yasalarla geçilemeyeceği fikri destek görmeye devam ediyor.

Korsanlar asla ölmez

İngiliz cep telefonu mağazalar zinciri Carphone Warehouse'un patronu Charles Dunstone, internetteki korsan paylaşımların durdurulamayacağını söyledi.

"Kullanıcıların internet bağlantılarına kotalar koymak veya P2P indirme hızlarını düşürmek sadece geçici bir süre işe yarar. P2P hızlarının düştüğünü gören kullanıcılar mutlaka veri trafiklerini gizleyecek başka bir yol bulacaklardır." diyen Dunstone çözümün ise kullanıcıları telif haklılarına saygı gösterilerek elde edebileceklerinin gösterilmesi olduğunu söyledi.

İngiliz iletişim bakanlığı ise yaptığı açıklamada ülkenin üreticilerini çevrimiçi korsanlardan korumak için harekete geçeceğini bildirmişti. Geçtiğimiz sene de İngiltere'de internet servis sağlayıcıları (İSS) telif haklı dosya paylaşımı yapan kullanıcılarına uyarıcı e-postalar atmak zorunda bırakılmıştı. Son dönemde ise medya şirketlerinin baskılarıyla İSS'ler kullanıcıların P2P bağlantılarında hız ve bağlantı sınırlamaları getirmişti.

"Eğer kullanıcılar dosya paylaşmak istiyorsa siz ne yaparsanız yapın onlar bunun bir yolunu bulacaktır." diyen Dunstone bunun ancak telif haklı materyalin internetten satışını kolaylaştırarak, fiyatını ucuzlatarak ve avantajlarının arttırılarak gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Okuyucu Yorumları