Korsanlar tedbirsiz davranırsa!

Korsanların tedbirsizliği bakın başlarına nasıl bir iş açtı: Garip korsan hikayesi burada...

Korsan tedbirsiz davranırsa!

Geçtiğimiz günlerde tracker'ını kapatan PirateBay'le ilgili çok ilginç bir olay meydana geldi. İsveç kökenli dünyaca ünlü torrent sitesinin logosunun kullanım hakkı, yasal hacker'ların eline geçti.

İsveçli bir giyim firması torrent sitesinin meşhur logosunun patentinin alınmadığını fark edince gidip kendi kullanımı için kaydettirdi. Bu durumda artık logo t-shirt ve benzeri giyim eşyalarında kullanılacak ama bundan gerçek korsanlar beş kuruş para kazanamayacaklar!

Giyim firması yetkilileri, logonun patentinin alınmamış olduğunu fark ettiklerinde kendilerinin de çok şaşırdıklarını söylediler. Dünyaca tanınan böyle bir logonun patentini almanın kendileri için iyi bir ticari hamle olduğunu söyleyen yetkililer, logonun kullanım alanları konusunda ise henüz detaylı bir açıklama yapmadılar.

İsveçli hukukçular ise logonun haklarının korunmuyor olmasından dolayı, logonun giyim firmasından geri alınmasının pek de kolay olmadığını söylüyorlar. The Pirate Bay yöneticileri ise her şeye rağmen mahkemeye başvurarak bu durumu düzeltmek için çaba sarfedeceğini söylediler.

Okuyucu Yorumları